Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Vernisajul expoziției despre Jocurile Olimpice, în desfășurare la Biblioteca Județeană Constanța (Galerie FOTO)

ro

01 Aug, 2024 17:12 217 Marime text






Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța găzduiește, în perioada 1 – 20 august 2024, expoziția „Jocurile Olimpice în decursul anilor”, organizată de arbitrul Dumitru Mihal.
 
Vernisajul va avea loc joi, 01.08.2024, de la ora 16:30, în holul central de la parterul instituției.
 

„Expoziția cuprinde filatelie, insigne, cărți, fanioane, tricouri tematice, cuprinzând perioada Jocurilor Olimpice de vară și de iarnă, dintre anii 1952 - 2024. De asemenea, vor fi expuse tricoul oficial al Jocurilor Olimpice din Paris 2024 și emisiunea filatelică PARIS 2024, editată de ROMFILATERIA.”, menționează reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța.

 

 
 UPDATE: 
 Dumitru Mihal ia cuvântul.

Dumitru Mihal

„Vrem să promovăm Jocurile Olimpice în viziunea unor pasionați de sport Expoziția cuprinde cărți, insigne, cluburile care au dat sportivi la Jocurile Olimpice. În anul 1954 România a cucerit 53 de medalii, ceea ce reprezintă cea mai productivă ediție a Jocurilor Olimpice. Avem și o secțiune dedicată promotorilor Jocurilor Olimpice moderne. Este vorba despre frații Zappa. 

Ca pasionat de sport, aș vrea ca informațiile să fie cunoscute de toată lumea”, a spus Dumitru Mihal.

Corina Apostoleanu ia cuvântul.






„Așa cum ați văzut domnul Dumitru este un mare entuziast. Rar mi-a fost dat să văd un om așa atașat de un domeniu. Bate constant la ușa Bibliotecii, ceea ce ne bucură.”

Corina Apostoleanu spune că se bucură că există și persoane care propun expoziții cu tematică sportivă. Ea amintește și de expoziția despre Stadionul Farul de vara trecută. Materialele din această expoziție sunt la dispoziția publicului până pe 20 august.




Citește și
Expoziția „Jocurile Olimpice în decursul anilor” are loc la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii