Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Text+VIDEO Ședință la Prefectura Constanța. Bilanțul lui Silviu Coșa, la final de mandat (FOTO+VIDEO)

ro

02 Oct, 2024 12:04 293 Marime text




UPDATE: „Vă mulțumesc pentru prezență. Întâlnirea de astăzi este generată de legile în vigoare. Ieri am înaintat solicitarea de eliberare din funcție, iar în urmă cu jumătate de oră în sedința de Guvern a fost aprobată eliberarea mea din funcție”, a spus Silviu Coșa.

În continuare acesta prezintă câteva din cele mai importante direcțiile pe care le-a coordonat în calitate de prefect, în perioada 3 martie 2021- 2 octombrie 2024  (durata mandatului său).

Colegiul Prefectural a avut 58 de ședințe în timpul mandatului său.

Și 17 pichetări ale instituției în aceeași perioadă, generate de problemele cu care s-au confruntat diferite categorii socio-profesionale.

De asemenea, 43 de ședințe ale Comisiei de Dialog Social, 26 de ședințe ale Comitetului de dialog civic pentru persoane vârstnice au avut loc în mandatul său de prefect.

Totodată, au avut loc 24 de ședințe ale echipei privind monitorizarea planului de acțiune pentru siguranță școlar.

Parteneriatele cu societatea civilă antibulling, proiect apreciat de Comisia Europeană și care va fi generalizat la nivelul regiunii de dezvoltare sud-est.

Au avut loc 15 ședințe ale centrului local de combaterea a bolilor la animale, 4 grupuri de lucru pe programul de ajutorare a persoanelor defavorizate.

În acest context, Coșa amintește de Ziua Dobrogei, edițiile din  2022 și 2023 și despre Flăcări spiritului dobrogean care a fost dusă inclusiv la Academia Română, într-un eveniment în care Ziua de Constanța a fost co-organizator.

Pe situații de urgență au existat foarte multe activități fie pe pandemie, fie pe cotele de refugiați din Ucraina, fie anul acesta pe fenomene meteo extreme.

Tot la situații de urgență, au avut loc 17 ședințe ale grupurilor de suport tehnic (Epidemii, Epizootii, alunecări de teren, inundații, alimentare energie electrică, incendii, etc).

Au fost adoptate planuri anuale de răspuns la situațiile de urgență.

Silviu Coșa amintește și de acțiunile desfășurate în centrele rezidențiale pentru persoane adulte, cu dizabilități sau copii în 2023.

Aproape 150.000 de acte administrive înregistrate,  169 de acțiuni în instanță generate de Prefectură,  639 de hotărări ale comisiei de fond funciar.

Aproximativ 180 de solicitări de anulare a autorizațiilor de construire, cele mai multe la Năvodari, în numnăr de 153. De asemenea au fost coordonate alegerile locale.

La serviciul Pașapoarte, aflat în subordinea prefectului și la serviciul regim permise și înmatriculări au fost soluționate mii de cereri din partea cetățenilor.

De asemenea, Coșa amintește de 19 vizite ale unor delegații internaționale, 650 de conferințe și vizite de lucru, 151 de comunicate de presă și peste 86.000 de documente înregistrate, din care peste 4000 de petiții.


Astăzi, 02 octombrie 2024, începând cu ora 12:00, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, la ședința Colegiului Prefectural, în cadrul căreia este prezentat bilanțul activităților desfășurate de Instituția Prefectului pe durata mandatului lui Silviu-Iulian Coșa.
 
Ședința are loc ca urmare a înaintării, către viceprim-ministrul României și ministrul afacerilor interne, domnul Cătălin Marian Predoiu, a cererii de eliberare din funcție, în contextul respectării obligațiilor legale privind incompatibilitatea funcției de prefect cu candidatura la alegerile parlamentare.

De asemenea, în ședința de guvern de astăzi va fi aprobată eliberarea acestuia din funcție.
 
 Amintim că Silviu Coșa se află pe lista Partidului Național Liberal pentru un post de senator. 

Adrian Teodor Picoiu, actualmente consilier local la Techirghiol din partea liberalilor, a fost numit oficial noul prefect al județului Constanța. Jurământul va fi depus mâine, 3 octombrie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii