Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 01 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO IPJ Constanța, informații despre noile reglementări ale Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică

ro

01 Oct, 2024 13:00 281 Marime text


„În primele opt luni ale acestui an, polițiștii IPJ Constanța au intervenit la 1.080 de cazuri de violență domestică. Referiot la nerespectarea ordinelor de protecție au fost sesizate 116 infracțiuni. În 44 de situații a fost dipusă măsura obligării agresorului de a purta permanent un dispozitiv de supraveghere”, a precizat comisarul-șef de poliție Nicolae Simion, adjunctul șefului IPJ Constanța.

Se prezintă cum funcționează dispozitivul de supraveghere. Dispozitivele sunt aplicate doar cu decizia instanețelor judecătorești.

Agentul de poliție Gabriela Georgescu prezintă reglementările legislative.

„La nivelul IPJ Constanța se află în supraveghere 204 măsuri de control judiciar. În situația arestului la domiciliu, polițistul se va deplasa la adresa unde a fost dipusă implemnentarea măsurii și va monta dizpozitivul de supraveghere elctronică. Dacă persoana supravegheată refuza montarea dispozitivului, polițistul va informa organul judiciar care a dispus măsura preventivă. Alertele ar putea fi: alerte de părăsire imobil, alerte de depășire perimetru etc.”

Astăzi, 1 octombrie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța organizează o conferință de presă cu tema noilor reglementări ale Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică.
 
Conferința are loc la sediul IPJ Constanța din bulevardul Mamaia nr. 104-106, de la ora 13:00.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii