LIVE VIDEO ÎPS Teodosie participă la o conferință de presă deși trebuia să fie în carantină (GALERIE FOTO)
LIVE VIDEO: ÎPS Teodosie participă la o conferință de presă deși trebuia să fie în carantină (GALERIE- Arhiepiscopul Tomisului , ÎPS Teodosie, participă luni la conferința ”România, vechea vatră a Europei.”
Acesta poartă mască de protecție.
Polițiștii din cadrul IPJ Constanța l-au sancționat luni pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului pentru nerespectarea măsurilor impuse de carantină.
IPS Teodosie a fost sanctionat, conform unor surse din poliție, pentru fapul ca în data de 20 ianuarie, când s-a întors din Iordania, ar fi trebuit să intre în carantină pentru că venea dintr-o țară roșie. Trebuia să stea în casă până in data de 29 ianuarie inclusiv, însă inaltul ierarh își vede de programul prestabil.
Luni, 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române, de la ora 13.30, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis (str. Arhiepiscopiei, nr. 23, Constanța), va avea loc conferința „România, vechea vatră a Europei”, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea și participarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
În cadrul evenimentului vor fi lansate zeci de manuscrise din Sfinții Părinți ai Bisericii Ortodoxe Române, dobrogenii Ioan Cassian și Dionysius Exiguus.
Manuscrisele Sfântului Ioan Casian sunt cele mai vechi din lume, unul dintre acestea datează din secolul al V-lea, când sfântul era în viață. Sfântul Dionisie Exiguul consemnează, în manuscrisele publicate acum, esența Sinoadelor Bizantine.
Evenimentul este organizat de către Academia Tomitana, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului și cu Asociația Studenților Creștini-Ortodocși Români, filiala Constanța.
UPDATE: ora 14.20
„Iată ne-am unit într-o zi de sărbătoare. Aceste sărbători trebuiesc ținute pentru că ne conferă nădejde de viitor, ne asigură că avem legătură cu trecutul. Iată elevii seminariști și studenții ne-au făcut o sărbătoare și astăzi în adierea vântului necruțător pe faleză. Știu că în perioada asta a calculatoarelor puțin mai încântă versuri... De fiecare dată cu noi ofrande pe care le aducem țării pentru că Biserica e coloana vertebrară a poporului român. Fără biserică, țara nu ar fi rezistat. Biserica este a poporului, iar poporul este biserica. Țara noastră are un popor religios. Și cei care au venit din afară, iată, turcii, armenii, lipovenii, toți au găsit aici adăpost. Cât de frumos vorbesc armenii de modul în care au fost primiți la noi. Dacă Dumnezeu le-a îngăduit să fie aici cu noi, noi trebuie să le îngăduim. Porunca cea mai sfântă este porunca aproapelui. Istoria romanilor, a ortodoxiei aici în Dobrogea este neîntreruptă. Avem și după secolul VII mitropolie până în secoul XI. În secolul XII avem Mitropolia Viciniei care a durat până în 1539 - a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!