Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Ministrul Mediului, Mircea Fechet, concluzii după întâlnirea cu operatorii de plajă, la Neptun (VIDEO)

ro

05 Sep, 2024 14:06 330 Marime text


Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a desfășurat astăzi, 5 septembrie 2024, o vizită de lucru în județul Constanța.

În urma vizitei, unde a fost la cetățenii loviți de viitură din Amzacea și a avut o întâlnire cu hotelierii și operatorii de plajă (Hotel Doina din Neptun), acum va face o conferință de presă în stațiunea Neptun.

„Am stat de vorbă cu cetățenii afectați de viitură din Amzacea. Astăzi, am avut de asemenea și o întâlnire cu reprezntanții de turism, am discutat cu reprezentanții din Mangalia, acolo unde am tras concluziile despre cum s-a desfășurat turismul. Prețul să conteze doar în decont de 40%. Sunt și alte lucruri care ar putea să valorizeze un hotel/cazare, ca să nu fie într-o competiție directă cu un operator care închiriază doar șezlonguri. Am discutat și despre modul în care se execută lucrările de înisipare. Știu că a existat un discomfort în sezoul cald, a fost o decizie luată ca urmare a unei realități. Plajele înisipate erau afectate de coroziune”, declară ministrul. 

„Cred că trebuie să analizăm fiecare tragedie și să vedem care au fost cauzele acetor tragedii (n.r. persoane înecate în Marea Neagră). Dacă era ridicat steagul roșu, atunci eu știu că ei trebuiau să știe că este un pericol să intri în apă. Nu întâmplător, astăzi, o să am o întâlnire cu reprezentanții Geo Ecomar”.

„Trebuie să știm că ceea ce s-a întâmplat la Amzacea și Mangalia reprezintă un fenomen meteo extraordinar”.

„Trebuie să ne asumăm răspunderea pentru ceea ce se întâmplă”.

„Dacă ne așteptam în trecut să avem aceste precipitații la 100 de ani, în contextul schimbărilor climatice, atât în Dobrogea cât și în alte regiuni, aceste fenomene să se înâmple din ce în ce mai des și intens”.

„În mod normal, o autoritate publică locală nu ar trebui să permită astfel de construcții în niciun fel în zonele cu pericol de inundații”.


Ministrul Fechet, despre alunecarea de teren din Olimp: 

„Nu știu care este stadiul acestei situații, cu siguranță va trebui să discut cu reprezentanții autorității publice locale. Mi s-a spus că sunt probleme în Eforie Nord. Voi discuta cu colegii mei”, declară ministrul.




Citește și:
Pericol de prăbușire în Olimp, județul Constanța! A avut loc o alunecare de teren în apropierea plajei (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii