Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:11 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO TEXT Protest la Centrul de Scafandri din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

08 May, 2023 10:05 3122 Marime text
Un protest are loc astăzi la Centrul de scafandri.

Motivul protestului este încalcarea dreptului la munca prin metodologia elaborata de MAPN .

Protestatarii au menționat că au fost mai multe întâlniri cu reprezentanții centrului de scafandri, dar că acestea nu au avut niciun efect. 

Comandantul Centrului De Scafandri, comandor ing. Fănel Rădulescu a invitat protestatarii la discuții. 

„Avem colegi care aveau autorizație pentru autorizații la mare adâncime, acum au autorizație pentru scufundare la maxim 12 metri. În România sunt până în 100 de scafandri recreaționali. Cerem demilitarizarea acțiunii de scufundare. Am avut discuții în martie 2022, am discutat cu comandorul Rădulescu. A spus că nu cunoaște situația și spă se pună la punct. Am explicat doleanța noastră. Vrem să se schimbe legislația. În străinătate nu există ca armata să reglementeze scufundarea. Din cauza faptului că nu avem nici măcar grupă de muncă sunt colegi au renunțat. Nu poți munci până la 60 de ani ca scafandru. Noi avem acțiune în instanță pe infringement cu MApN. Vom ajunge până la Curtea Europeană de Justiție. Nu reunțăm. Trebuie să întocmim o petiție pentru ca legislația românească să fie armonizată cu cea europeană. În 2010 a fost un accident. Au murit doi scafandri civili, Cătălin Ispas și Zarafu. De atunci au vrut să se ia măsuri pentru a se evita astfel de accidente. Am cerut să fim lăsați să ne facem meseria. Amintim accidentul de anul trecut când au murit scafandri care se aflau la bordul elicopterului. Colegii noștri au murit într-o acțiune coordonată de MAPN“ - a precizat Emanuel Vultur, președintele Sindicatului Scafandrilor. Ofițer Maritim ARSVOM. 

UPDATE: ora 10.30

Protestatarii au fost invitați în Centrul de Scafandri pentru discuții. 

„Am făcut un demers legislativ pentru remedierea acestor probleme. Dacă gândeam împreună acest demers am fi avut o reușită. Spuneți că avem inițiative, dar scriptic nu ați intervenit“ - au precizta reprezentanții Centrului de Scafandri. 

„Structura responsabilă de încadrearea și stabilirea condițiilor de muncă este Ministerul Muncii. Centrușl de Scafandri nu poate decât să inițieze demersuri legislative care, din păcate, nu au avut suuces. Și în momentul de față avem un astfel de demers, dar nu se vede o rezolvare. La întâlnirile avute v-am lăsat invitații pentru a veni la discuții, dar nu ne-ați solicitat acest sprijin“ - a menționat locotenent-comandor FLEȘER Petru, ȘEF SERVICIUL DE AUTORIZARE INSPECTIE STANDARDIZARE REGLEMENTARI ACTIVITATI CU SCAFANDRI din cadrul Centrului de Scafandri Constanța



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii