Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Șefa Casei Județene de Pensii Constanța, Cristina Samoilă, explicații despre recalcularea pensiilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

28 Aug, 2024 13:50 541 Marime text
Cristina Samoilă, șefa Casei de Pensii ConstanțaDirectorul Casei de Pensii Constanța, Cristina Samoila, oferă  explicații referitoare la modul de recalculare a pensiilor conform Legii 306 din 2023.

„Constanța a finalizat toate deciziile de recalculare a pensiilor pentru toți pensionarii. Toate deciziile au fost trimise prin poștă. ​În județul Constanța avem 149.586 de pensionari. Dintre aceștia, la 80 de procente au crescut pensiile, 10 procente primesc pensia minimă garantată, iar restul sunt cei cu grupă de muncă.
La cei cu grupă de muncă s-au înregistrat scăderi ale pensiilor.  Vorbim de cei care aveau cele mai multe sporuri și beneficii. În calculul pensiei, se iau în considerare grupele de muncă, a explicat Cristina Samoilă.

Peste 1000 de pensionari s-au prezentat, în aceste zile, la Casa Judeșeană de Pensii Constanța, pentru a soslicita clarificări și explicații duppă ce au primit deciziile de recalaulare a pensiei.

Zilele acestea au venit mulți pensionari, în jur de 1000, care au depus cereri privind recalcularea pensiilor. Noi vom analiza fiecare sesizare și vom verifica dacă s-au strecurat cumva greșeli în recalcularea pensiilor după noua lege.

Ne-am mobilizat și am deschis mai multe ghișee pentru ca toți pensionarii să afle informațiile de care aveau nevoie. Sunt pensii care au crescut și cu 5000 de lei în Constanța. Cel mai mult au câștigat la pensie cei care au avut o contibutivitate mare. Cea mai mică pensie în Constanța este de 1281 de lei",  a anunțat Cristina Samoilă. 



Citește și: 

Vești bune pentru pensionari de la ministrul Muncii! Pensiile sub 3000 de lei nu se vor mai impozita
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii