Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 20 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locomotiva vitezomană a ajuns la Constanța! Prinde până la 210 kilometri pe oră (FOTO+VIDEO)

ro

17 Jun, 2023 00:00 4274 Marime text
  • „Un asemenea schimb de locomotivă de la electric la Diesel și de la Diesel la electric durează”
  • Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc
  • Joi 8 iunie 2023 s-a efectuat cursa de probă cu o locomotivă de călători, care a atins viteza maximă de circulație de 210 km/h, un nou record de viteză stabilit pe Inelul Mare de la Făurei
  • Acea locomotivă a ajuns vineri la Constanța, pentru prima cursă efectuată de un tren din seria „Trenurile Soarelui”
 
 
Vineri, la Constanța, a sosit trenul InterCity cu călători de la București, primul din seria Trenurile Soarelui care sosesc zilnic pe litoral până la mijlocul lunii septembrie 2023.
 
Timp de trei luni, în perioada 16/17 iunie – 10/11 septembrie 2023, turiştii vor putea călători cu trenuri directe spre/dinspre staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. În fiecare zi, toate regiunile ţării vor fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii.  Un număr total de 32 de trenuri vor deserve acestui serviciu oferit de CFR Călători.


 
Adrian Vlaicu, șef oficiu marketing CFR Călători ne-a vorbit de aceste rute. Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timişoara Nord, Reşiţa Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din Bucureşti Nord, prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadenţat (la 1-2 ore) pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur.Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 17 iunie 2023, trenurile IR 1981/ R 8653 şi R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraş şi retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanţa.
 
Modernizarea liniei de cale ferată dintre Constanța și Mangalia este extrem de importantă, însă până atunci se va continua schimbul de locomotivă electrică cu cea Diesel și invers pentru călătorii, ceea ce duce la un timp de 30-40 de minute staționare în Constanța pentru acest procedeu.


 
„Schimbul de locomotivă în Constanța poate dura 30, poate chiar 40 de minute. De ce spun asta? Practice, se deconectează locomotiva de tracțiune a trenului de la tren, și noua locomotivă care va veni va trebui să facă toate probele ca și când trenul ar fi din start gata de plecare, respectiv alimentarea frânei, proba totală de frână și toate celelalte teste, inclusiv cele de climatizare. Abia după aceea trenul este expediat din stație. Deci, un asemenea schimb de locomotivă de la electric la Diesel și de la Diesel la electric durează. Sperăm să terminăm și cu aceste schimburi de locomotive în momentul în care secția Constanța-Mangalia va fi finalizată la electrificare și atunci să putem să circulăm cu locomotivele electrice de la un capăt la altul. Noi cei de la CFR Călători nu putem decât să îi sprijinim (n.r. pe cei de la CFR Infrastructură) cu ferestre de circulație, cu intervale libere, astfel încât să își desfășoară activitatea în cele mai bune condiții”, a spus Adrian Vlaicu, șef oficiu marketing CFR Călători.

 
Locomotiva record!  CFR SA a desfășurat în perioada 2 mai - 7 iunie 2023, cu personalul specializat al SRCF Galați, lucrările de reparații la suprastructura feroviară și instalațiile aferente liniei de contact pe Inelul Mare Făurei (13,7 km), iar joi 8 iunie 2023 s-a efectuat cursa de probă cu o locomotivă de călători, care a atins viteza maximă de circulație de 210 km/h, un nou record de viteză stabilit pe Inelul Mare de la Făurei,  din cadrul Centrului de Testări Feroviare. Locomotiva „campioană” a ajuns la Constanța cu trenul de la București pentru inaugurarea campaniei „Trenurile Soarelui”.


 
„Este surpriza pe care noi ne-am gândit să o pregătim tuturor jurnaliștilor care au participat la deschiderea acestui sezon estival. Este o locomotivă din parcul depoului București CFR Călători, fabricată la Craiova, de industria românească și pregătită de colegii din depoul București Călători. Este o locomotivă aptă să circule cu 203 km/h. Nu este singura. În București mai există locomotive apte să circule cu viteza de 200 de kilometri pe oră. Cea mai veche locomotivă aptă să circule cu viteza asta este locomotiva electrică 302. Este încă aptă!”, a conchis Adrian Vlaicu, șef oficiu marketing CFR Călători.
 

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Record de viteză pe o cale ferată din România! Peste 200 de kilometri pe oră


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii