Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Constanța se implică în campania „Adoptă un cățel!”

ro

22 Jul, 2024 10:24 204 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța







Un număr tot mai mare de locuitori din Constanța se alătură campaniei „Adoptă un cățel", dorind să continue această tendință și să găsească cămine pentru cât mai mulți căței.
 
„Mulțumim comunității pentru sprijinul acordat în cadrul campaniei "Efort comun pentru un viitor mai bun", care se desfășoară până pe 8 august în incinta centrului comercial Hornbach”, transmite Primăria Constanța.
 
 Campania este realizată în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International și include sterilizarea gratuită a animalelor de rasă comună (câini și pisici).
 
Protejarea și bunăstarea animalelor nu sunt doar responsabilitatea autorităților locale; adopția, prevenirea abandonului și sterilizarea sunt angajamente ale întregii comunități, potrivit primăriei.
 
„Capacitatea limitată a adăpostului public și numărul mare de câini necesită sprijinul și implicarea tuturor locuitorilor pentru adopție și sterilizare. Peste 400 de suflete așteaptă cu nerăbdare să găsească cămine, majoritatea fiind rezultatul împerecherii necontrolate.
 
Este esențial să reamintim că sterilizarea câinilor de rasă comună este nu doar o obligație morală, ci și una legală. În plus, abandonul câinilor este o infracțiune și este sancționat conform legislației în vigoare. Prin colaborare și efort comun, putem avansa împreună către o mai bună protecție și îngrijire a animalelor fără stăpân din Constanța”, punctează sursa citată.
 
Solicitarea unui câine din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța poate fi făcută imediat după cazare, însă preluarea este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare. Câinii sunt încredințați după consultarea medicului veterinar, deparazitare, vaccinare antirabică, sterilizare și identificare prin microcipare.
 
Detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0733 045 213.
 
 
 
 
Citește și
 Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii