Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lotul ISU Constanța, pe podium la etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat (VIDEO

ro

15 Jun, 2023 09:01 948 Marime text
Sursa foto: IGSULotul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a urcat pe podium la  etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat. Acesta a ocupat  locul al II-lea la proba de descarcerare din vehicule și locul al III-lea la proba de acordare a primului ajutor calificat.

Potrivit ISU Dobrogea, deși, de această dată au acționat conform unor scenarii, salvatorii constănțeni se confruntă permanent cu astfel de situații, reale, în care fiecare minut contează.

„Stăpânirea de sine, pregătirea continuă și reacția imediată sunt calități pe care le stăpânesc foarte bine și care îi ajută să gestioneze diferite situații de urgență cu care se întâlnesc în activitatea profesională.
Scenariile probelor au fost elaborate de un colectiv de specialiști, în care au fost cooptați și medici din cadrul UPU-SMURD.
În prima etapă a probei, fiecare echipă a evoluat în cadrul unui scenariu în care a existat o singură victimă, iar în cea de-a doua etapă s-a aplicat un scenariu cu două victime.
Aceste competiții au un rol important pentru îmbunătățirea capacității de reacție și intervenție a pompierilor, testarea experienței, spiritul de echipă, coordonarea, dar și identificarea și schimbul de bune practici în privința strategiilor de reducere a numărului de victime“ - au mai precizat reprezentanții ISU dobrogea.

La proba de descarcerare din vehicule clasamentul a fost următorul: locul I- ISU București Ilfov, locul II –ISU Constanța, locul III- ISU Buzău. La proba de acordare a primului ajutor calificat: locul I-ISU București Ilfov, locul II-ISU Buzău,  locul III –ISU Constanța.

Lotul a fost condus de maior Sisea Viorel, iar membrii echipajului au fost: plt.adj Coman Daniel, plt.maj. Andrei Dumitru, plt adj. Caraveteanu Marian, plt.maj. Buțirchi George, sg.maj. Mitrea Simona, sg.maj. Stoian Iordan. sg.maj. Neacșu Ionut Gabriel, plt.maj .Burcin Cristian, plt.Amătioae Crina Camelia, plt.maj.Aldea Radu.

 

Citește și: 

Alertă noaptea trecută în zona Delfinariu din Constanța. Pompierii, chemați în ajutor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii