Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de amploare ale CN Administrația Porturilor Maritime Constanța

ro

10 Jun, 2024 12:49 546 Marime text






𝐂𝐍 𝐀𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐒𝐀 𝐚 𝐝𝐞𝐦𝐚𝐫𝐚𝐭 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐨 𝐛𝐚𝐧𝐝𝐚̆ 𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐝 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐚̆𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a început trei lucrări importante pentru infrastructura zonei de sud a portului Constanța.
 
𝐑𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐚̆𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞, situată în zona danelor 121-123, vor aduce în parametrii inițiali ecartamentul, aliniamentul și nivelul pentru ca utilajele să funcționeze fără dificultăți, în condiții de siguranță și fără întreruperi. În acest sens, se va înlocui șina de rulare și infrastructura acesteia cu materiale de calitate superioară și se va amenaja zona șinei de la uscat.
 
Lucrarea este finanțată din surse proprii ale CN APM și are o valoare totală de 9.846.153,92 lei fără TVA.
 
În aceeași zonă, au început azi 𝐫𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐫𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝 𝐌𝐨𝐥𝟐 𝐒𝐮𝐝, parte dintr-un dispozitiv de cale ferată care permite accesul convoaielor de manevră la frontul de încărcare/descărcare al terminalului de containere.
Reparațiile se efectuează pe o lungime de 290 ml și constau în înlocuirea unui aparat de cale, a șinei de cale ferată și reabilitarea pasajului la nivel cu calea ferată, prin înlocuirea dalelor de beton cu unele noi pe toată lungimea pasajului. Valoarea totală a contractului este de 1.685.249 lei fără TVA, din fondurile CN APM SA.
 
𝐄𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐨 𝐛𝐚𝐧𝐝𝐚̆ 𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐝 𝐚𝐥 𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚 reprezintă o continuare a investițiilor deja demarate în Portul Constanța și va determina eliminarea congestiilor din traficul rutier al Portului Constanța din zona de sud, corelate cu creșterea siguranței traficului portuar, în final, asigurând intrarea și ieșirea traficului rutier de mărfuri prin Poarta 14 pe 4 benzi de circulație.

Drumul existent se va extinde pe o lungime de aproximativ 1.745 metri cu o bandă cu lățimea de 4.50 m, va fi prevăzut un acostament de 0.5 m și o rigolă de preluare a apelor pluviale. Pe zona de execuție a extinderii, se vor monta indicatoare rutiere de semnalizare a lucrărilor și se vor executa marcaje longitudinale și transversale în conformitate cu regulile actuale.

Valoarea totală a lucrărilor, din fonduri proprii ale CN APM SA, este de 3.585.543 lei fără TVA.


Citește și
UPDATE Pompierii, în alertă - Arde un TIR în Portul Agigea!
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii