Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de întreținere a spațiilor verzi în cartierele Constanței

ro

24 Oct, 2024 17:10 454 Marime text

Sursa foto: Primăria Constanța



Menținerea spațiilor verzi curate și bine întreținute este esențială pentru un mediu urban sănătos. Echipele Direcției Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare au intervenit în această săptămâna în cartierele Tomis I, Tomis II, Inel II, Poarta 6, Compozitori, Palazu Mare, precum și în parcurile Tomis II, Arheologic, Gară, Far, Doraly, Poarta 6, Tăbăcărie. Spațiile verzi au fost igienizate corespunzător.


În același timp, continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor. Săptămâna aceasta, echipele au acționat în următoarele zone: strada Nicolae Iorga, aleea Topolog, aleea Stejarului, aleea Violetelor, aleea Mălinului și aleea Romaniței. Se va interveni și în cartierul Tomis Nord. Lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează după reguli stricte, în perioada de repaus vegetativ a arborilor pentru a nu afecta echilibrul biologic al acestora.

Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor. Activitatea de tăiere a arborilor în declin vegetativ sau uscați este corelată cu programul de plantare arbori anual în vederea regenerării vegetației.
În continuare, se desfășoară acțiuni de plantare pe spațiile verzi din parcuri și zone de promenade, precum și pe fâșiile stradale din intersecții.

Săptămâna aceasta, s-au plantat lavandă și cimbrișor în parcul Tăbăcărie, pe scuarurile din zona Dacia, Poarta 1, Poarta 2, strada Traian și pe aliniamentele stradale de pe străzile Oborului și Progresului.

„Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și, în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol, să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat Primăria Constanţa și 0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală”, transmite Primăria Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii