Ludovic Orban, la startul lucrărilor la conducta submarină Midia – MGD (video)
Ludovic Orban, la startul lucrărilor la conducta submarină Midia – MGD (video)- Începând cu ora 11, premierul a fost prezent la ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot, eveniment ce s-a desfășurat la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.
Apoi, împreună cu ministrul Mediului, Apelor și Padurilor, Costel Alexe, premierul Ludovic Orban va participa la prezentarea programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanțat din fonduri europene. Evenimentul va avea loc în strada Faleza din Eforie, (în fața Vilei Popoviciu).
Premierul a vorbit în cadrul discursului său și despre cele două companii implicate.„Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un moment simbolic, într-un proiect fundamental pentru dezvoltarea economică a României. Momentul simbolic îl reprezintă practic intrarea conductei de pe uscat înspre mare. Sigur că nu intră direct în apă, intră prin subtraversare, pe sub plajă. Practic, este un moment simbolic care arată voința clară de a finaliza un proiect extrem de important pentru România, și anume începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat off shore”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolariBlack Sea Oil&Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere – reprezintă „o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Black Sea Oil&Gas, care este deținut de grupul Carlyle, care are licența de operare și exploatare a zăcământului, în parteneriat cu o companie, Grupul de Servicii Petroliere, 100% românească, o companie care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani și care a realizat proiecte în foarte multe zone ale lumii, proiecte complexe, proiecte extrem de importante şi realizate în cele mai bune condiții, a menționat premierul.
Aici, pe lângă cele 100 de milioane investiți până acum – valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari, un proiect cu o mare valoare şi de mare complexitate, care până la urmă, sigur, trebuie să realizeze un lucru simplu: se ducă gazul din zăcământul aflat off-shore în rețeaua de gaz natural a României, astfel încât gazul să poată să ajungă în infrastructura de transport şi de distribuție a gazelor naturale.
În acest proiect, evident, este implicat și Transgaz, care realizează – este deja în execuție – conducta de la stația de tratare a gazului până la conducta Tranzit 1 și încă o conductă prin care gazul natural extras va ajunge în rețeaua Transgaz. Sunt convins că aceste investiții sunt corelate, astfel încât, în momentul în care poate să înceapă exploatarea, gazul extras să poată să fie conectat la rețeaua de gaz administrată de Transgaz”, a menționat Ludovic Orban.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp