Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:32 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine „Luna păcălelilor sau luna transformărilor?”, provocare adresată de dr. Sorina Soescu

ro

04 Apr, 2020 00:00 3823 Marime text

Noua întâlnire cu dr. Sorina Soescu, prin intermediul paginii sale de Facebook (Zyanna Orinda), se întâmplă de data aceasta ca o întoarcere în copilărie, la poveștile și povețele pe care le-am ascultat cuminți, dar care, dincolo de tâlcul lor, au adus și ceva ce poate nu mulți am bănuit.


„Energia Pământului și a oamenilor se schimbă. Este mai greu să definim CE anume se schimbă, dar se simte în corpul fizic și se simte în jurul nostru.


Singura metaforă pe care o pot folosi pentru a descrie «schimbarea» este trecerea de la copilărie la pubertate sau de la pubertate la adolescență.


În copilărie privim lumea cu ochi inocenți și prin poveștile spuse de adulții din jurul nostru. Ei încearcă să filtreze realitatea și să ne-o prezinte într-un fel care să facă sens pentru sistemul nervos al copiilor care suntem.


Poveștile, metaforele și îndemnurile pozitive (poți să fii oricine, poți să faci orice dorești, ai înainte o viață întreagă etc etc) ne ajută să trecem cu vederea peste ciudățeniile și urâțeniile pe care le observăm în jurul nostru: gunoaie mirositoare pe străzi, oameni degradați care cerșesc, copii flămânzi ce fură, animale abuzate, abandonate și torturate și multe altele.



Poveștile cu lupi și iezi, cu pitici și porcușori ne sunt oferite drept modele de interacțiune între diferitele energii pe Pământ. Doar târziu, că adulți, ne «prindem» cine sunt «porcușorii» (aceia care muncesc cu botul în jos, în Pământ, și-și construiesc case, din greu, ca să vină «Lupul» și să le doboare dintr-o suflare - vezi inflația sau câte un regim politic dictatorial). Sau cine sunt iezii cucuieți (că toți avem senzația că avem «cornițe», și doar când vine lupul «virusul» ne trezim că tremuram cu toții, țipând după «mama»).


Când ajungem în pubertate, respectiv adolescență, schimbăm poveștile prin care vedem lumea. Metaforele se transformă în Cerșetoarea care are răbdare să fie găsită de Prinț sau Frumoasă ce transformă Bestia prin bunătatea și disponibilitatea ei. Ele nu sunt decât lentile deformate ale relației dintre Sufletul și Mintea noastră, ce percep în mod diferit lumea din jur. Sufletul rămâne inocent, alb, pur, curat și caută mereu binele, unitatea și lumina. În timp ce Mintea experimentează varietatea polarității și partea negativă a lumii, cu ororile, răutatea și problemele sale.


Pentru că trecerile între părțile vieții noastre nu sunt clar marcate, mulți copii nu înțeleg ce li se întâmplă când ajung în pubertate sau adolescență. Iar când se trezesc, brusc, în corp de adulți, nu mai înțeleg nici măcar atât.
Rămân cu multe lucruri nearanjate (mental și emoțional) și trăite confuz.



În lume se întâmplă acum o trecere gen copilărie către pubertate (sau pubertate către adolescență, pentru cei mai optimiști). Doar că este bine marcată. Cu un ritual oferit la nivel global - am fost trimiși să stăm liniștiți, să ne odihnim, să ne relaxăm și să avem grijă de corpurile fizice.
Vechile metafore și povești ale lumii încep să se topească.
Puteți să vedeți realitatea, așa cum am creat-o împreună, dincolo de povești?


Înțelegeți confuzia, haosul, încâlceala energetică și dezordinea pe care copiii care suntem au făcut-o la locul de joacă numit Pământ? Vă place cum am lăsat după noi?
Mama stă în apropiere și așteaptă să facem curățenie.
Găsim putere să o facem?
Luna aprilie cu toții facem curățenia de Paște. Oare o putem face mai în profunzime, mai temeinic, mai altfel că în alți ani?


Ca întotdeauna, apreciez că suntem aproape și vă iubesc”.
Sursă foto: Facebook Zyanna Orinda


Citește și:

„Viața este o piesă de teatru”, reamintește dr. Sorina Soescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii