Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 06 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Bulgaria!

ro

05 Aug, 2024 21:44 287 Marime text
Atenționare de călătorie, foto: freepick
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat că a fost reintrodusă, ca măsură preventivă, dezinfecția mijloacelor de transport la punctele de trecere a frontierei bulgare cu Republica Turcia, din cauza riscului de extindere a pestei micilor rumegătoare.

La momentul actual, dezinfecția se efectuează pe sensul de intrare în Rep. Bulgaria dinspre Rep. Turcia, contra unei taxe după cum urmează:

- pentru autoturisme taxa este în valoare de 7 BGN;

- pentru microbuze taxa este în valoare de 10 BGN;

- pentru vehiculele de mare tonaj înmatriculate pe teritoriul Rep. Bulgaria taxa este în valoare de 20 BGN;

- pentru vehiculele de mare tonaj înmatriculate pe teritoriul altor state taxa este în valoare de 40 BGN.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel:

- cu privire la sistemul de plată online a taxei de pod la Ruse - https://customs.bg/wps/portal/agency-en/media-center/news-details/05-07-24-toll-danube-bridge-eng;

- cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg<http://www.lima.api.bg>, de pe pagina de Internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg<http://www.api.bg> și la numărul de telefon 0035970013020, accesibil în regim non-stop;

- cu privire la situația zborurilor pe aeroportul Sofia –  www.sofia-airport.eu<http://www.sofia-airport.eu>;

- cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg<http://www.weather.bg>;

- cu privire la regimul vamal, la intrarea în Republica Bulgaria dinspre Republica Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677<http://www.mae.ro/travel-conditions/3677> (Condiții de călătorie în Republica Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din Republica Bulgaria – https://customs.bg/wps/portal/agency-en/home/info-citizens/Important%20notice%20for%20travelers;

- cu privire la vinieta electronică și sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg<http://www.bgtoll.bg>;

- cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg<http://www.mvr.bg>.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758, transmite un comunicat din partea MAE. 

MAE recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org<http://www.meteoalarm.org> și www.mae.ro<http://www.mae.ro>.

De asemenea, pentru o informare corectă referitoare la timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei româno-bulgare, cetățenii români pot accesa pagina ,,Trafic on-line” a Poliției de Frontieră române la adresa https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.



Citește și:

Aglomerație la punctul de trecere a frontierei Vama veche – Bulgaria (Galerie FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii