Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie pentru Croația din cauza creșterii nivelului Dunării

ro

24 Sep, 2024 14:12 307 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE)
 
  • În acest context, autoritățile croate pot aplica restricții de circulație cu precădere în regiunile Osijek-Baranja și Vukovar-Srijem.
     
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic Național, este așteptată creșterea nivelului Dunării în data de miercuri, 25 septembrie 2024.

În acest context, autoritățile croate pot aplica restricții de circulație cu precădere în regiunile Osijek-Baranja și Vukovar-Srijem.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginii de internet a Institutului Hidro-Meteorologic Național - https://www.meteo.hr,  a Automobilului Club Croat - http://www.hak.hr/en, a Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - https://www.hzpp.hr/en și a Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Republicii Croația, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție şi telefonul de urgență al Ambasadei României în Republica Croația: +38598414341.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://zagreb.mae.ro și www.mae.ro<http://www.mae.ro>.




Citește și:
MAE recomandă evitarea oricărei călătorii în Liban, în contextul tensiunilor actuale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii