Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie pentru Franța. Departamentul Seine-et-Marne, sub cod roșu

ro

10 Oct, 2024 12:55 212 Marime text


Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că, în conformitate cu datele transmise de Meteo France (https://vigilance.meteofrance.fr/fr) departamentul Seine-et-Marne se află sub cod roșu, iar departamentele Centre-Val-de-Loire, Ile-de-France și Champagne-Ardenne sub cod portocaliu de vânt puternic, ploi abundente și inundații, avertizarea fiind valabilă inclusiv pentru 11 octombrie 2024.

Conform unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile franceze recomandă cetățenilor să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice și să evite zonele afectate.

Se preconizează perturbări în funcționarea rețelei rutiere și/sau feroviare, precum și posibile întreruperi ale furnizării electricității, alunecări de teren și prăbușiri ale unor diguri sau poduri.

Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce privește circulația feroviară, pot regăsi informații actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:
* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro
 
Citește și:
MAEAtenționare de călătorie în SUA– Uragan de gradul 5 în statul Florida !
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii