Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenţionare de călătorie pentru Macedonia de Nord - Risc crescut de incendii de vegetație

ro

16 Jul, 2024 14:35 162 Marime text
Imagine cu rol ilustrativ
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că începând cu data de 14 iulie 2024, guvernul macedonean a instaurat starea de criză pe întreg teritoriul țării, pentru o perioadă de 30 de zile, din cauza temperaturilor extreme și a riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetație.

În contextul în care incendiile de vegetație pot provoca perturbări ale traficului rutier și pietonal, MAE recomandă cetățenilor români să se documenteze înainte de orice deplasare, accesând următoarele pagini de Internet: https://vlada.mk și https://amsm.mk.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro/ (Sfaturi, alerte de călătorie) și https://skopje.mae.ro/.


Citește și:
MAE salută celebrarea Zilei Prieteniei dintre România și Statele Unite ale Americii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii