Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Avertisment de călătorie în Liban!

ro

29 Jul, 2024 07:56 206 Marime text
Liban, foto: Pexels
Având în vedere evoluțiile recente ale situației de securitate și riscul crescut de escaladare, MAE reamintește cetățenilor români că exista un avertisment de călătorie în vigoare pentru Republica Libaneză, nivel 8/9- EVITAȚI ORICE CĂLĂTORIE Republica Libaneză | Ministry of Foreign Affairs (mae.ro).

MAE recomandă, în continuare, cetățenilor români, evitarea tuturor călătoriilor în această țară, iar cetățenilor care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze, evaluarea cu responsabilitate a necesității rămânerii în acest stat.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, cu recomandarea de a evita orice călătorie, din cauza situației de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă, transmite un comunicat din partea MAE. 

Se recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Rep. Libaneze (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană.

Totodata, MAE recomandă cu fermitate cetățenilor români care se află în Republica Libaneză și să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut.

Detalii cu privire la situația din această țară se regăsesc, în continuare, la secțiunea  Sfaturi de călătorie - Condiții de călătorie disponibile pe pagina web MAE - Condiţii de călătorie | Ministry of Foreign Affairs (mae.ro).

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt:

Adresa:  Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227.
Telefon: +961 5 924848. (La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).
Fax: +961 5 924.747  Website: http://beirut.mae.ro/ E-mail: beirut@mae.ro<mailto:beirut@mae.ro>


Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut:+961 5 924 849; +961 5 920 432; +961 5 920 452, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție linia telefonică de urgență a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503.



Citește și:

Alertă de călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran. Anunțul MAE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii