Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE, după incidentele violente din Leeds Consulatul general de la Manchester, în dialog cu cetățenii români și cu autoritățile locale

ro

19 Jul, 2024 13:22 213 Marime text


Sursa foto: Facebook





 
  • Consulul general al României la Manchester este în legătură permanentă cu familia de cetăţeni români implicată în incidentul de la Leeds, precum şi cu autorităţile locale de poliţie pentru monitorizarea situaţiei, informează, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Precizările vin după ce, potrivit presei britanice, mai mulţi români au fost implicaţi, joi seară, la Leeds, în incidente violente, care par să fi fost declanşate de tentativa de preluare a unor copii în îngrijirea statului, potrivit Agerpres.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Manchester, s-a autosesizat încă din seara zilei de 18 iulie 2024, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media, şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, serviciile sociale şi comunitare din cadrul consiliului local Leeds. De asemenea, consulul general al României la Manchester este în legătură permanentă atât cu familia de cetăţeni români implicată în incident, cât şi cu autorităţile locale de poliţie pentru monitorizarea situaţiei. În contextul discuţiilor cu cetăţenii români, reprezentantul Consulatului General al României la Manchester le-a recomandat ferm acestora să respecte instrucţiunile autorităţilor locale, să-şi păstreze calmul şi să realizeze demersurile legale pentru clarificarea situaţiei minorilor în cauză, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, dispoziţiile instanţei de judecată, în interesul minorilor", a precizat MAE.

Totodată, ataşatul pe linia afacerilor interne din cadrul Ambasadei României la Londra este în contact cu omologii, transmite sursa citată.

„De asemenea, până la stabilizarea situaţiei din zona în care locuiesc cetăţenii români, consulul general al României la Manchester a fost în legătură directă cu reprezentanţii cultelor religioase din localitate, care au transmis cetăţenilor români aceleaşi recomandări. Din informaţiile existente la acest moment, situaţia minorilor nu a fost anterior adusă la cunoştinţa consulatului nici de către părinţii minorilor, motiv pentru care nu au solicitat asistenţă consulară, şi nici de către autorităţile locale. Consulatul General al României la Manchester continuă dialogul cu familia cetăţenilor români implicaţi în acest caz, cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti pentru a identifica cele mai bune soluţii legale în vederea soluţionării situaţiei cetăţenilor români minori, în condiţii de calm şi siguranţă", a precizat MAE.

Români au fost implicaţi în incidente violente, joi seară, la Leeds, care par să fi fost declanşate de tentativa de preluare a unor copii în îngrijirea statului.

"Comunitatea română versus poliţia antirevoltă la Harehills, Leeds", se menţionează într-o postare pe X care a adunat peste 200.000 de vizualizări.

"Serviciile sociale au luat cinci copii de la părinţii lor, după ce un bebeluş de 7 luni a fost transportat la spital cu o rană la cap. Au atacat poliţia şi au dat foc la lucruri", a postat jurnalistul Sulaiman Ahmed, alături de câteva scurte înregistrări, în care se poate vedea cum un autobuz este incendiat şi o maşină de poliţie atacată cu pietre.

Potrivit poliţiei, până acum nimeni nu a fost rănit, iar incidentele ar fi fost "instigate de o minoritate infracţională care vrea să distrugă relaţiile comunitare".
 
 
 
Citește și
Români implicaţi în incidente violente în Anglia. Un autobuz a fost incendiat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii