Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Primirea de către ministrul Luminița Odobescu a Ambasadorului Albaniei la București, E. S. Ilir Tepelena, în vizită de rămas bun

ro

24 Nov, 2023 14:28 710 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, l-a primit vineri, 24 noiembrie 2023, pe E.S. Ilir Tepelena, Ambasadorul Republicii Albania la București, în vizită de rămas bun. 
Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, l-a primit vineri, 24 noiembrie 2023, pe E.S. Ilir Tepelena, Ambasadorul Republicii Albania la București, în vizită de rămas bun, transmite un comunicat de presă din partea MAE.
 
Ministrul afacerilor externe român a apreciat buna colaborare cu ambasadorul Ilir Tepelena pe durata mandatului acestuia la București, fapt care a contribuit la intensificarea și diversificarea dialogului politico-diplomatic și a cooperării economice și sectoriale în multiple domenii, în special al educației și culturii. În context, a apreciat rezultatele foarte bune ale vizitei oficiale întreprinse la Tirana, la 14 noiembrie 2023, și interesul pentru un dialog regulat la nivel politico-diplomatic între cele două capitale.
 
Partea română a exprimat așteptarea ca lansarea recentă a curselor aeriene directe între București și Tirana să conducă la creșterea semnificativă și diversificarea comerțului bilateral și a contactelor interumane.
 
Totodată, oficialul român a transmis sprijinul pentru obiectivul de deschidere efectivă a negocierilor de aderare cu R. Albania, subliniind, în context, importanța continuării reformelor. În acest sens, a confirmat disponibilitatea pentru continuarea acordării de expertiză de către România în procesul aderării R. Albania la UE.
Ministrul român a apreciat rolul activ al R. Albania în calitate de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2022-2023, cu precădere rolul esenţial al Tiranei în promovarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate privind condamnarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.
 
Ambasadorul Ilir Tepelena a apreciat colaborarea excelentă cu autoritățile române pe durata mandatului său la București și a prezentat principalele realizări, cu accent pe impulsionarea dialogului politico-diplomatic și a cooperării în domeniile economic și comercial, justiție, apărare, cultură, turism.
 
În încheierea întrevederii, ministrul Luminița Odobescu a transmis urări de succes profesional ambasadorului Ilir Tepelena în cadrul viitoarelor sale misiuni, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE: Un grup de 12 cetățeni români, evacuați din Fâșia Gaza, a ajuns în România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii