Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE S-a reluat tranzitul pentru persoane prin punctul de trecere Rafah

ro

12 Nov, 2023 13:30 654 Marime text
  • În continuarea informațiilor privind demersurile pentru evacuarea din Fâșia Gaza a cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat acest lucru, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor din teren, punctul de trecere a frontierei Rafah a fost redeschis, fiind reluat tranzitul pentru persoane.
 
În continuarea informațiilor privind demersurile pentru evacuarea din Fâșia Gaza a cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat acest lucru, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor din teren, punctul de trecere a frontierei Rafah a fost redeschis, fiind reluat tranzitul pentru persoane, transmite un comunicat din partea MAE.
 
Astfel, astăzi vor continua procedurile de evacuare pentru cetățenii statelor care primiseră, pentru data de 10 noiembrie 2023, permisiunea autorităților israeliene și egiptene de a tranzita punctul de trecere Rafah către Republica Arabă Egipt (R.A. Egipt), inclusiv pentru 101 de cetățeni români și membri de familie.
 
Evacuarea lor în R.A. Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse, având în vedere că aceștia au fost informați în prealabil de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.
 
Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza. Reamintim faptul că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.
 
De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv și Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor, a încheiat sursa citată.


Citește și:
MAE: Un grup de 41 de cetățeni români și membri de familie evacuați din Fâșia Gaza a ajuns în România (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii