Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magic Time X, favorit in Campionatul National de Yachting Offshore al Romaniei

ro

03 Oct, 2009 03:25 1467 Marime text

Campionatul Naţional de Yachting Offshore al României a ajuns la final. Ieri, din Portul Turistic Mangalia au pornit velierele înscrise în ultima etapă a concursului. Deschiderea oficială a fost precedată de şedinţa tehnică în cadrul căreia s-a prezentat juriul format din preşedinte Dan Mitici (arbitru internaţional), ofiţer de cursă principal Radu Marian, Lucian Dragomir, preşedintele Comitetului de Yachting Offshore al Federaţiei Române de Yachting şi directorul Departamentului de Marketing şi Comunicare al principalului sponsor, AEG Electrolux, Carmen Georgescu.

De asemenea, s-au dat ultimele detalii privind traseul cursei. Pentru ieri au fost programate trei curse inshore, urmând ca astăzi să aibă loc ultimele două curse. Traseul măsoară aproximativ o milă marină şi distanţa va fi mărită sau micşorată, conform condiţiilor meteorologice existente. La fiecare cursă s-a impus o limită de 60 de minute pentru parcurgerea distanţei, dar şi aceasta va suferi modificări de aproximativ 10 min.

Dintre cele 17 yachturi participante, poziţia de favorită o ocupă echipajul ambarcaţiunii „Magic Time X" din Mangalia, cu Cristian Baisan skipper. Printre participanţi, l-am remarcat pe Lucian Mândruţă, un obişnuit al curselor de yachting.

Menţionăm că acest Campionat de Yachting Offshore al României este organizat de Yacht Club România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Mangalia, şi a cuprins patru etape, dintre care trei s-au desfăşurat la Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii