Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Recomandări generale pentru a evita situațiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice

ro

14 Sep, 2024 14:32 188 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu un set de recomandări pentru a evita situațiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice.

Iată ce spune ministerul:

„Recomandăm cetățenilor să urmărească în permanență anunțurile autorităților și să respecte indicațiile acestora, astfel încât să fie evitate situațiile de risc. 

Conducătorilor auto le recomandăm să evite, pe cât posibil, deplasările în zonele afectate de inundații sau care se află sub avertizări de vreme severă. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze cursurile de apă și să nu se apropie de malurile acestora.
Persoanele din zonele vizate de avertizări trebuie să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. 

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise, care asigură protecția, și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. 

Reamintim că orice situație de pericol poate fi semnalată apelând numărul unic de urgență 112”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
UPDATE: Cod galben de vânt și ploi în Dobrogea! Detalii de la ANM (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii