Maiorul Radu Florin Teletin și-a pierdut viața în munții Făgărașului „Mult prea nedrept și mult prea devreme a plecat către Garda de Onoare din ceruri”
Maiorul Radu Florin Teletin și-a pierdut viața în munții Făgărașului: „Mult prea nedrept și mult prea
30 Aug, 2020 16:55
ZIUA de Constanta
5308
Marime text
- Maiorul Radu Florin Teletin a decedat sâmbătă, 29 august, în urma unui accident petrecut pe un traseu montan din munții Făgărașului.
- „Mult prea nedrept și mult prea devreme a plecat către Garda de Onoare din ceruri”, este scris pe pagina de Facebook a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".
Absolvent al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, promoția 2003, maiorul Radu Florin Teletin și-a început cariera în unitatea de gardă, parcurgând în cei șaptesprezece ani toate treptele carierei militare de la comandant de pluton la comandant de batalion de ceremonii și onoruri militare.
„Suntem și vom fi mereu alături de familia sa în această în această cumplită încercare.
Un caracter puternic, un om deosebit și un ofițer desăvârșit a cărui activitate în unitate, a stat în cei șaptesprezece ani, sub semnul trudei, seriozității, loialității, devotamentului și al respectului pentru valoare. Respectat și apreciat, întotdeauna a știut să fie aproape de camarazii săi. Pasionat de munte și de fotografie, de fiecare dată când avea posibilitatea parcurgea trasee montane dificile și din păcate, muntele și-a cerut tributul. Omul și ofițerul, Radu Florin Teletin, va continua să fie alături de noi și îi vom păstra vie amintirea în sufletele noastre.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, sunt rândurile de pe pagina de Facebook a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".
În continuare, sunt redate cuvintele sale, scrise pentru revista aniversară a unității:
”Frânturi din traiul gardistului…
Se apropie coloana oficială, îți dregi discret vocea ușor răgușită, îți privești încă o data camarazii, simți emoția a ta și a lor, te cunosc și îi cunoști, îți cunosc comanda, le cunoști execuția, totul va decurge fără cusur…..Se deschide ușa … a ieșit (persoana oficială), semnalul trompetului și tunetul comenzii sparg liniștea aparentă, a început,
Urmărești, dincolo de sabie, schimbul de amabilități al persoanelor oficiale pe acordurile marșului de întâmpinare.
Aștepți apropierea atent, nemișcat.
Raportul…Încuviințarea persoanei oficiale după ce l-a primit, uneori o ușoară înclinare a capului, alteori un zâmbet discret…știu că nu a înțeles vorbele pentru că limba-i străină, dar felul în care au fost rostite o fac să se simtă onorată.
Imnurile, identități melodioase ale națiilor, nimeni nu mișcă, unii le fredonează în gând, alții cu voce scăzută.
Salutul drapelului, trecerea în revistă. Comandantul gărzii însoțește persoanele oficiale, pășește țanțoș, sacadat, atent la orice… Salutul gărzii, sabia fulgeră aerul și din zeci de piepturi răsună răspunsul, un trăsnet cazon. Aceeași încuviințare din cap a persoanei oficiale sau oricare alt gest în afara protocolului denotă că este mulțumită, se întoarce către comandantul gărzii și primește, din nou, salutul onorific al acestuia.
Defilarea. Încerci să citești cu privirea expresia oficialilor, auzi ritmul muzicii și cadența imprimată a celor de te urmează.
S-a terminat. Garda se îmbarcă în autobuze te detensionezi și trăiești momentul de satisfacție al lucrului bine făcut, rodul muncii este cules. Ajungi în cazarmă, le mulțumești camarazilor pentru efort, iar în subconștient se manifestă deja impulsul de a continua.
Frânturi..”
Sursă foto: Facebook/ Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul"
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii