Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manager interimar nou la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon"

ro

11 Aug, 2024 17:01 185 Marime text

Medicul Răzvan Jitianu este noul manager interimar al Spitalului Sf. Pantelimon. El i-a luat locul lui Bogdan Socea, care și-a dat demisia, în urma scandalului de la spital.

După ce Bogdan Socea și-a dat demisia în urma scandalului de la Spitalul Sf. Pantelimon, medicul Răzvan Jitianu a fost pus interimar.

El este medic primar chirurgie generală și coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul Sf. Pantelimon. Va fi pus în funcție luni, 12 august.

Amintim că, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, solicita demisia managerului şi a directorului medical al Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon", având în vedere funcţionarea "defectuoasă şi neîncrederea" publică generată de evenimentele din ultimele luni şi de anchetele aflate în derulare.
"Accesul la servicii medicale de calitate în spitalele de urgenţă este esenţial pentru reuşita reformelor şi investiţiilor derulate de Ministerul Sănătăţii, iar atitudinile care pun în pericol aceste obiective importante pentru sistemul de sănătate sunt de neacceptat", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Miercuri, patru angajaţi ai Spitalului "Pantelimon" au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri, în legătură cu deceselor suspecte de la Secţia ATI.
"În dimineaţa zilei de 07.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii din cadrul DGPMB - Serviciul Omoruri au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' Bucureşti. De asemenea, la sediul Serviciului Omoruri au fost aduse patru cadre medicale, în vederea audierii", anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti într-un comunicat de presă.


Sursa: stiripesurse.ro. 



Citește și:

Patru cadre medicale de la Spitalul Pantelimon, duse la audieri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii