Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat în calitate de administrator de patru ani pentru directorul general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, Bogdan-Ionuţ Artagea

ro

20 Aug, 2024 11:52 229 Marime text
Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa SA a adoptat hotărârea nr. 7 din data de 30.07.2024, a Consiliului de Administraţie.
 
Astfel, în urma urma promovării examenului pentru funcția de administrator, Bogdan-Ionuţ Artagea, directorul general al Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu are un mandat în calitate de administrator de patru ani.
 
Art.1-Membrii Adunarii Generale a Actionarilor, nu iau in discutie acest punct de pe ordinea de zi.
 
Art.2-Membrii Adunarii Generale a Actionarilor, nu iau in discutie acest punct de pe ordinea de zi.
 
Art.3-Membrii Adunarii Generale a Actionarilor, nu iau in discutie acest punct de pe ordinea de zi.
 
Art.4-Membrii Adunarii Generale a Actionarilor, nu iau in discutie acest punct de pe ordinea de zi.
 
Art.5-Membrii Adunarii Generale a Actionarilor, nu iau in discutie acest punct de pe ordinea de zi.
 
Art.6- Membrii Adunarii Gencrale a Actionarilor, in temeiul art.131, alin.4 din Legea nr.31/1990, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art.14 alin.(4), lit.(o) din Statutul AIMK Constanta mandateaza Directorul General al AIMK Constanta pentru a indeplini toate formalitatile cerute de lege pentu inregistrarea si asigurarea opozabilitatii catre terte persoane a hotararilor adoptate de Adunarea Generala a Actionarilor. Persoana imputernicita va putea delega altor persoane mandatul cu privie la indeplinirea formalitatilor.
 
Art.7- Membrii Adunarii Generale a Actionarilor, in temeiul prevederilor art. 14 alin. (4) lit. b) din Statutul AIMK Constanta, ale art. 111 alin. (2) lit. b) din Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile și completarile ulterioare, aproba revocarea din functia de administratori provizorii, incepand cu data edintei care va fi ultima zi de mandat, a domnului Monea Gabriel, Mihu Ștefan, Teșeleanu George, Marin Eugen și a doamnei Fatu Simona Carmen.
 
Art. 8 - Membrii Adunării Generale a Acționarilor

a) in temeiul prevederilor art. 29 alin. (I) i (9) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, aflata in vigoare la data declanșarii procedurii de selectie ale art. 111 alin. (2) lit. b) din Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile și completarile ulterioare, ale art. 14 alin. (4) lit. b) din Statutul AIMK Constanta și urmare a finalizarii procedurii de selecție, aproba numirea in functia de administratori pentru o perioada de 4 (patru) ani a urmatoarelor persoane: domnul Artagea Bogdan Ionut, domnul Acatrinei Horia Mihail, domnul Ardelean Felix Corneliu, domnul Teșeleanu George și domnul Mihu Ștefan, incepând cu data 30.07.2024 și pâna la data de 30.07.2028.
b) in temeiul prevederilor art. 401 din Ordonanta de Urgența a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile și completarile ulterioare, sunt de acord ca alegerea membrilor consiliului de administrație sa se faca prin metoda votului cumulativ și acorda in mod egal numarul de voturi persoanelor nominalizate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii respectiv: domnului Artagea Bogdan Ionut, domnului Acatrinei Horia Mihail, domnului Ardelean Felix Corneliu, domnului Teșeleanu George și domnului Mihu Ștefan.
 
Membrii Adunarii Generale a Actionarilor, in temeiul prevederilor mi.401din Ordonanta de urgenta a guvernului nr.l09/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificările si completarile ulterioare sunt de acord ca alegerea membrilor consiliului de administratie sa se faca prin metoda votului cumulativ, astfel:
 
Statul Roman reprezentat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii care deține un numar de 69.477 acțiuni reprezentiind 60 % din capitalul social al societații acorda numar egal de voturi persoanelor nominalizate de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, respectiv domnilor: Artagea Bogdan Ionut, Acatrinei Horia Mihail, Ardelean Felix Corneliu, Teseleanu George si Mihu Stefan, incepiind cu data 30.07.2024 i piina la data de 30.07.2028, dupa cum urmeaza:
  • 69.477 (numarul de actiuni) x 7 (numarul de membrii in Consiliul de Administratie conform statutului) = 486.339 voturi, acordate, in mod egal, dupa cum urmeaza:
-domnului Artagea Bogdan Ionut
-domnului Acatrinei Horia Mihail
-domnului Ardelean Felix Corneliu
-domnului Teseleanu George
-domnului Mihu Stefan.
 
Despre Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu-Constanţa SA 
 
Acționarii Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu-Constanţa SA sunt Statul Român care deține 60% din acțiuni, Consiliul Județean Constanța cu 20% din acțiuni și Fondul Proprietatea SA cu 20% din acțiuni.
 
Administratorii companiei sunt: Ionuț-Bogdan Artagea, Simona-Carmen Fătu, Eugen Marin, Ștefan Mihu, Gabriel Monea și George Teșeleanu.
 
În 2022, societatea a raportat o cifră de afaceri de 37.268.368 lei, pierdere netă de 1.052.109 lei și un număr de 255 de angajați.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:
Mandat prelungit pentru directorul general provizoriu al Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, Bogdan-Ionuţ Artagea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii