Mandatele a doi administratori CT BUS SA, prelungite. Cine sunt și ce averi au
Mandatele a doi administratori CT BUS SA, prelungite. Cine sunt și ce averi au
03 May, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1987
Marime text
- Cele două mandate au fost prelungite în două ședințe separate a acționarilor CT BUS, pentru o perioadă de două luni
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a CT BUS - S.A., persoană juridică română, cu sediul în Constanţa, Str. Industrială nr. 8, judeţul Constanţa, întrunită la sediul societăţii la data de 01.03.2022, ora 08,30, cu renunţarea la formalităţile şi condiţiile cu privire la beneficiul convocării,fiind legal constituită, capitalul social fiind reprezentat în proporţie de 100% şi cu unanimitate de voturi, a decis prelungirea contractului de mandat al lui Dugăiaşu Adrian-Dan, pentru o perioadă de 2 luni, respectiv pentru perioada 08.03.2022 - 08.05.2022.
S-a aprobat conţinutul actului adiţional la Contractul de mandat nr. 221089/08.11.2021 încheiat de Dugăiaşu Adrian-Dan cu Consiliul Local al Municipiului Constanţa.
Totodată, pe 14.03.2022, ora 08.30, cu renunţarea la formalităţile şi condiţiile cu privire la beneficiul convocării, s-a aprobat prelungirea contractului de mandat al lui Paraschiv Iorgu, pentru o perioadă de 2 luni, respectiv pentru perioada 13.04.2022 - 13.06.2022.
S-a aprobat conţinutul actului adiţional la Contractul de mandat nr. 247188/13.12.2021, încheiat de Paraschiv Iorgu cu Consiliul Local al Municipiului Constanţa.
Se aprobă împuternicirea consilierului juridic Nicolae Goga, cu posibilitatea de substituire, să depună la Oficiul Registrului Comerţului Constanţa hotărârea adunării generale ordinare a acţionarilor şi să efectueze menţiunile ce se impun.
Paraschiv Iorgu este reprezentantul PNL în CA CT BUS, în timp ce Dugăiaşu Adrian-Dan este și director general adjunct la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.
Averea lui Adrian - Dan Dugăiașu
În declarația de avere prezentă pe site-ul oficial al CT BUS SA, completată pe 31 mai 2021, Adrian - Dan Dugăiașu a menționat că deţine împreună cu familia două terenuri intravilane, două case de locuit (în Constanța) şi două autoturisme. Conform datelor înscrise în document, terenurile au fost dobândite prin contract de vânzare - cumpărare, în 2004 (cu o suprafață de 190 de metri pătrați, coproprietari, cu cotă parte 50%, fiind Adrian - Dan Dugăiașu și soția acestuia, Florina - Adina Dugăiașu), respectiv 1998 (suprafață de 370 de metri pătrați, coproprietari, cu cotă parte 5% - Elena Oprea, Sorin - Valeriu Roșioru, Lumina - Claudia Roșioru, Florina - Adina Dugăiașu).
Cele două case de locuit au fost dobândite în aceiași ani, prin vânzare - cumpărare, iar coproprietarii și cotele parte sunt aceleași ca la terenuri. Suprafețele celor două case: 87,04 metri pătrați (cea dobândită în 2004) și 110 metri pătrați (cea din 1998). Mașinile înscrise în declarația de avere sunt un Ford Fiesta, cu an de fabricație 2003, și un Mercedes Benz B Class, an de fabricație 2007, ambele achiziționate prin contract de vânzare - cumpărare. La categoria „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, Adrian - Dan Dugăiașu a menţionat venituri din salarii și din alte surse, astfel: venituri din salarii - 51.786 lei - Adrian - Dan Dugăiașu, de la CN APM Constanța (îndeplinirea atribuțiilor de serviciu); 6.636 lei - Florina - Adina Dugăiașu, de la CM Unirea SRL București - Policlinica Tomis Constanța (îndeplinirea atribuțiilor de serviciu); venituri din alte surse - 856 lei - alocația copilului, Mara - Adriana Dugăiașu. În declarația de interese, Adrian - Dan Dugăiașu a menționat calitatea de director general adjunct la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. Potrivit datelor înscrise în CV, Adrian - Dan Dugăiașu este director general adjunct la CN APM Constanţa din 29 decembrie 2020. Între 1 august 2020 şi 28 decembrie 2020, el a fost consilier al directorului general al CN APMC. Anterior, între 1 mai 2015 şi 31 iulie 2020, a activat, ca şef birou, la SNN SA - Sucursala CNE Cernavodă.
Averea lui Iorgu Paraschiv
Potrivit ultimei declarații de avere, document completat la data de 15 iunie 2021, Iorgu Paraschiv deține, din 2001, împreună cu soția, un apartament în Constanța, în suprafață de 75 mp, conduce o Skoda Octavia, fabricată în 2005 și încasează 73.680 de lei pensie serviciu MApN.
Indemnizația de la CT BUS SA ca și membru CA este de 1.750 de lei.
Potrivit declarației de interese, Iorgu Paraschiv nu este membru al niciunui partid politic.
Conform documentului, Iorgu Paraschiv este membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, dar și al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere.
Potrivit datelor înscrise în CV, Iorgu Paraschiv a fost instructor formator unități speciale de pază – M.Ap.N., comandant grupă scafandri de luptă cercetare – diversiune și specialist scafandru la Divizionul Scafandri de Luptă – Forțele Navale Ofițer 3, 2 și șef mecanic la echipajul de rezervă al submarinului „Delfinul” – M.Ap.N. În perioada Ianuarie – iunie 2003, Iorgu Paraschiv a fost în marș cu o nava militară în funcția de ofițer mecanic de cart, responsabil cu vitalitatea navei și instructor pentru studenții militari aflați în practică la bordul navei, până în
Marea Mediterană, cu escală în 15 țări, respectiv 18 porturi.
2003 – 2005
Șef birou coordonare mentenanță și exploatare - Academia Navală „Mircea cel Bătrin” Constanța – MApN
2005 - 2007
Șef secție planificare achiziții și asigurare logistică - înlocuitor al directorului
administrativ la Academia Navală „Mircea cel Bătrin” Constanța – MApN
2007 – 2009
Director administrativ la Academia Navală „Mircea cel Bătrin” Constanța – MApN
2006 – 2018
Activitate didactică în regim „plata cu ora” în funcție echivalentă de asistent universitar, discipline și departamente din Academia Navala “Mircea cel Bătrin”, astfel:
1. În cadrul Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, în
conformitate cu protocolul și procedurile încheiate cu CERONAV, la modulul:
- „Prevenirea și lupta contra incendiilor la bordul navelor”
2. În cadrul departamentului „Mașini și instalații navale” la disciplinele:
-„Mașini și acționari hidraulice”,
- „Prevenirea și lupta contra incendiilor”,
- „Vitalitatea navei”.
3. În cadrul cursului postuniversitar „Managementul resurselor umane, tehnice și
materiale în Forțele Navale” în perioada 2006 – 2008, la disciplinele:
-„Reglementări în Logistica Forțelor Navale pentru interoperabilitate cu structurile
NATO”,
-„Organizarea și desfășurarea achizițiilor publice. Managementul achizițiilor publice în Forțele Navale”
2011 – 2013
Administrator proiect RONOMAR (româno-norvegian) la Academia Navală
2013 - 2016
Șef structură de securitate la SC Opal Construct SRL.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Iorgu Paraschiv, membru provizoriu CA CT BUS SA, un apartament, o mașină și pensie de la MApN (documente)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii