Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestari culturale la Biblioteca „Arthur Rimbaud"

ro

10 Feb, 2009 03:18 1516 Marime text
bibliotea_franceza.jpgBiblioteca Franceză „Arthur Rimbaud" din Mangalia îşi propune să găzduiască, şi în anul 2009, o serie de manifestări cultural-artistice.

Agenda acţiunilor de la instituţia de cultură din Mangalia a fost deja conturată. De departe, cea mai importantă sărbătoare care va fi marcată, aşa cum se cuvine, în incinta Bibliotecii Franceze îl constituie centenarul Eugen Ionesco. „Părintele teatrului absurdului", Ionesco s-a născut la data de 26 noiembrie 1909, împlinindu-se, astfel, 100 de ani de la venirea pe lume a cunoscutului scriitor.
Un alt eveniment important care nu putea să lipsească din program îl reprezintă seria de activităţi ce vor avea loc de Ziua Mondială a Francofoniei (20 martie), urmată de Ziua Europei (9 mai). În colaborare cu şcolile generale din Mangalia, vor mai fi celebrate Dragobetele (februarie), Joyeuses Pâques (Paştele, în luna aprilie), Ziua Lăcrămioarei (mai), Ziua Franţei (14 iulie), Ziua Limbilor Străine (septembrie), Ziua Educaţiei (octombrie), Joyeux Nöel (Crăciunul, decembrie). „Pe întreg parcursul acestui an, vom organiza concursuri pe diverse teme: de creaţie literară, traduceri, desene, cântece, poezii, teatru etc. De asemenea, vom pregăti întâlniri cu mai multe personalităţi din domeniul culturii, vom organiza expoziţii de cărţi, desene şi machete, toate realizate de către elevi din Mangalia. Nu în ultimul rând, vom continua să oferim elevilor de gimnaziu şi de liceu, în incinta Bibliotecii Franceze, vizionări de filme, desene animate, reportaje, spectacole muzicale, diapozitive, care să le îmbogăţească cultura generală", ne-a declarat Luminiţa Dumitrescu, cofondatorul Bibliotecii Franceze Mangalia.
Toate aceste manifestări vor fi puse în practică în colaborare cu Centrul Metodic Francez, cu profesori de limba franceză, elevi, preşcolari, iar beneficiarii vor fi cititori fideli ai instituţiei de învăţământ: turiştii români şi străini. De altfel, în perioada sezonului estival numărul vizitatorilor străini care trec pragul Bibliotecii „Arthur Rimbaud" este foarte mare, motiv pentru care aici sunt organizate programe speciale cu caracter cultural care au ca teme istoria, muzica, literatura, arta, tradiţiile şi obiceiurile din ţara noastră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii