Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestari de inalta tinuta stiintifica la Ovidius

ro

10 Apr, 2008 00:00 1727 Marime text
1207771587.jpg

Institutia de invatamant superior a fost gazda a doua evenimente deosebite: acordarea unui inalt titlu academic si lansarea unei lucrari esentiale, de specialitate

Rectoratul Universitatii Ovidius a acordat, ieri, titlul Doctor Honoris Causa academicianului prof. dr. docent Cristian Hera, presedinte al Sectiei de Stiinte Agricole si Silvice a Academiei Romane si presedinte al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti. Laudatio a fost prezentat de prof. univ. dr. Marioara Trandafirescu, prodecan al Facultatii de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole, iar rectorul Universitatii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupina, a dat citire diplomei. Rezultatele cercetarii sale au fost valorificate in sute de carti, monografii si studii, articole publicate in reviste de specialitate sau articole de popularizare. Academicianul este autorul a noua brevete de inventii. Activitatea profesionala, impletita cu o asidua documentare, a fost amplificata de numeroase specializari efectuate la universitati si institute de cercetare de mare prestigiu, in domeniul agrochimiei, pedologiei si nutritiei plantelor. Activitatile desfasurate la Statiunea de cercetari Agricole de la Valu lui Traian sau de la Murfatlar sunt doar cateva dintre rezultatele furnizate agriculturii dobrogene. Acest lucru amplifica preocuparile sale de colaborare profesionala cu invatamantul superior din Constanta. Potrivit acestuia, Universitatea Ovidius isi inscrie in palmares activitati meritorii de mai multe decenii, timp in care a parcurs un drum ascendent. Academicianul a apreciat atat dezvoltarea multilaterala a Universitatii Ovidius, sub raportul pregatirii de specialisti, cat si frumusetea naturala a locurilor. "Nu precupetesc niciun efort pentru a nu umbri performantele inaltilor mei predecesori", a spus academicianul prof. univ. dr. Cristian Hera.

O lucrare necesara

Manifestarea a fost urmata de lansarea lucrarii "Biodiversitatea si ocrotirea naturii", semnata de Adrian Bavaru, Stoica Godeanu, Gallia Butnaru si Alexandru Bogdan. Volumul, care cuprinde 580 de pagini, a aparut, recent, la Editura Academiei Romane si beneficiaza de un cuvant inainte semnat de insusi academicianul prof. univ. dr. Cristian Hera. Lucrarea, gandita in urma cu doi ani, vine sa suplineasca o lipsa care se gasea in lucrarile de specialitate din Romania. Evenimentul editorial a fost organizat de Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole din cadrul Universitatii Ovidius si Academia Oamenilor de Stiinta - Filiala Constanta. Au participat personalitati din lumea universitara si stiintifica romaneasca, printre care ii amintim pe autorii prof. univ. dr. Adrian Bavaru - rector onorific al Universitatii Romane, si academicienii Cristian Hera, Alexandru Bogdan, Marian Gomoiu si Paun Ioan Otiman, secretar general al Academiei Romane.

Scris de: {autor}Mirela STINGA {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii