MApN Autoevaluarea Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, pe anul 2019
MApN: Autoevaluarea Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, pe anul
20 Feb, 2020 22:55
ZIUA de Constanta
1306
Marime text
La sediul Ministerului Apărării Naţionale s-a desfăşurat astăzi, 20 februarie, şedinţa de autoevaluare a Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale (DPAPRI) pe anul 2019.
În cadrul analizei de bilanţ, condusă de secretarul de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, au fost prezentate principalele activităţi desfăşurate pe perioada anului trecut şi au fost conturate concluziile pentru dezvoltarea principalelor obiective pentru anul 2020.
Analiza s-a desfăşurat în prezenţa ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Dan Neculăescu, a șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, precum și a şefilor structurilor centrale din MApN și SMAp.
Secretarul de stat Simona Cojocaru a prezentat în cadrul analizei prioritățile DPAPRI pentru anul 2020, cu accent pe implementarea direcțiilor de acțiune în cadrul obiectivelor cuprinse în Strategia națională de apărare a ţării şi în Programul de guvernare. Printre obiectivele importante se numără finalizarea Analizei strategice a apărării, susţinerea consolidării posturii aliate de descurajare și apărare în regiunea de securitate a țării noastre și implicarea în noile inițiative din domeniul apărării pe palierele european şi euroatlantic.
Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a apreciat activitatea desfășurată de Departament pe parcursul anului 2019, menționând eforturile speciale derulate în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE și promovarea, în context aliat, UE și în planul relațiilor militare bilaterale, a intereselor naționale de securitate. Totodată, ministrul apărării a subliniat că este importantă creșterea capacității de analiză prospectivă a DPAPRI și de consolidare a rolului departamentului în cooperarea interinstituțională la nivel național pentru a răspunde eficient la provocările existente la adresa apărării naționale.
Analiza a scos în evidenţă priorităţile politicii de apărare precum și modalităţile cele mai eficiente de planificare și promovare a obiectivelor din domeniul apărării naționale în context NATO și UE, pe baza parteneriatelor strategice ale României, în special cel cu SUA.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii