Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Conferința dedicată grupului de lucru privind Formula de Pace a Președintelui Ucrainei

ro

26 Oct, 2024 12:29 377 Marime text

 
  • Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a reprezentat vineri, 25 octombrie, Ministerul Apărării Naționale la conferința dedicată grupului de lucru nr. 6 privind Formula de Pace a Președintelui Ucrainei.
     
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a reprezentat vineri, 25 octombrie, Ministerul Apărării Naționale la conferința dedicată grupului de lucru nr. 6 privind Formula de Pace a Președintelui Ucrainei, transmite un comunnicat din partea MApN.

Evenimentul a avut loc online și a fost găzduit de ministrul Apărării din Ucraina, de Șeful Biroului Președintelui Ucrainei și de ministrul apărării naționale din Lituania.
La conferința internațională  au participat miniștri, secretari de stat și înalți reprezentanți ai unor organizații internaționale.

În intervenția  sa, secretarul de stat Simona Cojocaru a transmis că „România rămâne ferm angajată în oferirea asistenței multidimensionale  pentru susținerea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei, în conformitate cu granițele recunoscute internațional”.


De asemenea, a fost accentuată necesitatea retragerii complete și necondiționate a trupelor rusești din toate teritoriile ocupate ilegal ale Ucrainei. Această retragere este esențială pentru restabilirea păcii și pentru garantarea suveranității naționale a Ucrainei în conformitate cu legile și normele internaționale.

Oficialul român a condamnat agresiunea militară a Rusiei și impactul acesteia asupra ordinii internaționale, subliniind importanța respectării Cartei Națiunilor Unite și a dreptului internațional.

„Solidaritatea noastră este un avantaj strategic major. Vom rămâne alături de Ucraina atâta timp cât va fi necesar, pentru a asigura că aceasta poate negocia o pace justă și durabilă”, a subliniat secretarul de stat român.




Citește și:
Trei noi aeronave F-16 Fighting Falcon, achiziționate din Norvegia, au ajuns în România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii