MApN organizează „licitaţie restrânsă“. Fregatele „Regele Ferdinand“ şi „Regina Maria“ vor fi modernizate (document)
MApN organizează „licitaţie restrânsă“. Fregatele „Regele Ferdinand“ şi „Regina Maria“ vor fi
17 Mar, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3952
Marime text
Compania Naţională Romtehnica SA, cu sediul în Timişoara, anunţă organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Fregata multifuncţională, modernizare, etapa a II-a“.
Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale anunţa că ieri a fost publicat, în sistemul electronic de achiziţii publice, anunţul de participare pentru iniţierea programului de modernizare a fregatelor din clasa T22R - etapa a II-a.
Prin acest contract, fregatele „Regele Ferdinand“ și „Regina Maria“ vor fi dotate cu sisteme de rachete antiaeriene, de rachete antinavă și sisteme de tunuri şi/sau rachete pentru apărare contra rachetelor antinavă, dar și cu senzori cu performanţe superioare (radare, electronooptici şi sonar tractat). Acestea vor fi integrate într-un sistem de conducere a luptei computerizat, modern, care va permite împlinirea întregii game de misiuni specifice fregatelor, după cum explică reprezentanţii MApN.
Modernizarea navelor se va realiza, în mod obligatoriu, în România, ca cerinţă de securitate a aprovizionării, potrivit art. 1 alin. (1) şi art. 50 din OUG nr. 114/2011, coroborate cu art. 346 alin. (1) din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene, fiind aprobată de CSAT prin Memorandumul cu tema: Programul multianual „Fregata multifuncțională - modernizare etapa a II-a”, conchid reprezentaţii MApN. Procedura aplicată pentru atribuirea contractului este „licitaţia restrânsă“, organizată în baza OUG nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii.
Că cerinţă minimă de calificare, firmele interesate trebuie să demonstreze că au executat în ultimii cinci ani livrări de produse similare şi care cumulat să fi avut o valoare de cel puţin 839 de milioane lei.
Aşa cum reiese din anunţul de participare nr. 166654/16.03.2016, publicat pe licitatatiapublica.ro, viitoarea achiziţie va urma să ajungă la Constanţa. Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 838.702 lei.
Societăţile interesate de acest contract pot depune ofertele de participare până pe data de 3 mai, ora 11.00, urmând ca acestea să fie deschise în aceeaşi zi, la ora 11.30. Cuantumul garanţiei de participare este de 16.774.040 de lei.
Responsabili de atribuirea contractului sunt: Gabriel Beniamin Leş, Catalin Moraru, Ştefan Tănase, Marian Oprisi, Romeo Nechita şi Niculae Vlaicu. Candidaţii trebuie să demonstreze că au realizat o cifră de afaceri globală în ultimii trei ani, calculaţi prin raportare la data-limită de depunere a candidaturilor, de minimum 838.702.000 de lei / 182.326.452 de euro.
Despre Compania Naţională Romtehnica SA
Romtehnica, cea care organizează licitaţia pentru MApN, a fost fondată în baza Hotărârii Consiliului de Miniştri nr. 1771/1974, ca direcţie de export-import în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. În baza Hotărârii de Guvern nr. 236/1991, se înfiinţează Regia Autonomă Romtehnica SA. Statutul actual al CN Romtehnica SA a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 738/2001, aceasta funcţionând ca o societate comercială cu capital integral de stat, Ministerul Apărării Naţionale fiind unicul acţionar.
Compania se bucură de o bună recunoaştere internaţională datorită competenţei şi implicării active, demonstrate pe deplin, prin furnizarea de echipamente în domeniul apărării. Deţine personal specializat în tranzacţii comerciale internaţionale şi suport logistic puternic. Romtehnica, având un capital social subscris şi vărsat de 67.257.360 de lei, este una dintre companiile naţionale de renume în domeniul apărării, având o experienţă de 40 de ani pe piaţa internaţională, demonstrată prin competenţă şi implicare activă.
Compania funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară. Acţionează ca interfaţă a partenerilor externi cu industria românească de apărare şi Ministerul Apărării Naţionale, pentru livrarea de produse şi desfăşurarea de activităţi de interes naţional.
Romtehnica negociază şi semnează, în numele Ministerului Apărării Naţionale şi al altor entităţi guvernamentale din România, contracte de import, transfer de tehnologie, suport logistic, asistenţă tehnică şi instruire de personal.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii