Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu - „Am stabilit împreună dublarea, în perioada următoare, a tranzitului de cereale ucrainean prin România“

ro

18 Aug, 2023 16:28 791 Marime text
Foto: facebook/Guvernul României
  • Declarație vine după întâlnirea celor doi, de astăzi, 18 august 2023, la Palatul Victoriei. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-o conferință de presă, alături de omologul său ucrainean Denys Shmyhal, că a agreat cu acesta dublarea în perioada următoare a tranzitului de cereale ucrainean prin România, de la două milioane de tone pe lună acum, la patru milioane de tone. Declarație vine după întâlnirea celor doi, de astăzi, 18 august 2023, la Palatul Victoriei. 

„Am avut un schimb extins de opinii cu privire la evoluţiile recente ale războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă, precum şi privind provocările cărora trebuie să le facă faţă în prezent Ucraina.

Primul ministru Denis Şmîhal a făcut o prezentare extinsă a implicaţiilor deciziei unilaterale a Federaţiei Ruse de retragere din iniţiativa privind cerealele la Marea Neagră asupra securităţii alimentare globale, precum şi asupra economiei Ucrainei.

L-am asigurat că România se va implica în continuare, la fel ca şi până acum, în facilitarea exporturilor de cereale ucrainene către pieţele internaţionale. Prin România sperăm să tranziteze peste 60% din volumul total al exporturilor de cereale din Ucraina. (...)

Am stabilit împreună o ţintă ambiţioasă - dublarea în perioada următoare a tranzitului de cereale ucrainean prin România, de la două milioane de tone pe lună acum, la patru milioane de tone“, spune Marcel Ciolacu.

 

Citește și:

Zi importantă la Palatul Victoria! Marcel Ciolacu se întâlnește cu premierului Ucrainei, Denys Shmyhal

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii