Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu, anunț de ultim moment despre proiectele din Programul Anghel Saligny (VIDEO)

ro

14 May, 2024 12:52 564 Marime text
Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă care vizează realizarea tuturor proiectelor cuprinse în Programul de dezvoltare locală Anghel Saligny, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului prezidează marţi o şedinţă extraordinară de Guvern, care se desfăşoară la Cercul Militar din Braşov.

"Vorbim de mii de proiecte mai mici - apă, canalizare, gaze, creşe, grădiniţe sau şcoli -, finanţate de la bugetul de stat prin intermediul Programului Anghel Saligny. În acest sens, aprobăm astăzi o ordonanţă de urgenţă, prin care ne asigurăm că toate proiectele prinse în acest program de dezvoltare locală, esenţial, vor fi realizate", a declarat Marcel Ciolacu.



Oficial de la Ministerul Dezvoltării:

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, o Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul autorităților locale, aducând o serie de modificări pentru flexibilizarea procedurilor prin care sunt finanțate proiectele în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Sunt peste 1.500 de proiecte de investiții care vor putea fi finanțate ca urmare a acestor modificări.

De asemenea, printr-un Memorandum aprobat tot astăzi la inițiativa Ministerului Dezvoltării, se va asigura plata pentru lucrări deja executate în cadrul Programului ”Anghel Saligny”, Programului Național de Dezvoltare Locală (etapele 1 și 2) și Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Este vorba despre aproape 1 miliard de lei, fonduri puse la dispoziția Ministerului Dezvoltării pentru investiții aflate în derulare în comunitățile locale din întreaga țară, pentru realizarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a drumurilor, podurilor și a rețelelor inteligente de distribuirea gazelor naturale”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.


Citește și:

Statul ia în calcul să investească într-un parc tematic major pe litoral


Sursa: Agepres.ro 


Declarațiile integrale le puteți urmări în VIDEO de mai jos: 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii