Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu, anunț important despre proiectul Neptun Deep (VIDEO)

ro

23 Jul, 2024 09:37 210 Marime text
Premierul Marcel Ciolacu a explicat, în cadrul evenimentului ”Parteneriatul pentru Cooperare Transatlantică în Energie şi Climă”, faptul că România face investiții fără precedent în zona energetică. Ciolacu a vorbit despre proiectele Neptun Deep, Coridorul Vertical sau reactoarele nucleare modulare SMR, toate acestea având rolul de a transforma România în lider regional al pieței energetice.

Ciolacu a ținut să precizeze faptul că proiectul Neptun Deep va transforma România în lider al Uniunii Europene în zona energetică.

”Îmbunătățim capacitățile de interconectare cu toate țările din jur. Coridorul Trans-Balcanic și Coridorul Vertical, la care lucrăm cu partenerii din Bulgaria, Turcia și Grecia sunt proiecte vitale pentru regiune în domeniul gazelor. Alături de Turcia și Azerbaidjan am deschis un nou potențial uriaș de cooperare atât în privința gazelor, cât și a energiei. Iar prin Coridorul Verde am cooptat noi state precum Georgia și Ungaria la acest efort regional fără precedent.

Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României. Sunt cele mai mari investiții din istorie în toate mijloacele de producție de energie. Vrem să modernizăm sectorul energetic și să-l facem mai rezistent la șocuri regionale sau globale.”, a declarat Marcel Ciolacu.


România devine lider regional

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că proiectele Neptun Deep și reactoarele nucleare modulare SMR vor transforma România într-un lider regional în domeniul energetic.

”Începem proiectul Neptun Deep, proiect crucial de explorare a gazelor în Marea Neagră, care va dubla capacitatea de producție de gaze a României și va transforma țara în cel mai mare producător din UE începând cu 2027.


Totodată, construim un sistem de transport de curent continuu de înaltă tensiune ce duce energie din Azerbaidjan, Georgia și România către Ungaria și restul Europei.

Sursa: stiripesurse.ro 


foto-video: Facebook/ Guvernul României 



Citește și:


Greenpeace cere demisia ministrului Mediului, Mircea Fechet, după emiterea acordului de mediu pentru proiectul Neptun Deep
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii