Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu „Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare (VIDEO)

ro

23 Jul, 2024 17:02 159 Marime text






Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre reactoarele de Cernavodă în cadrul Forumului de afaceri organizat cu prilejul reuniunii Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie și Climat (P-TECC) – ediția a cincea.  Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul Forumului.

 

„Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României.
 
Construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă se face într-un consorțiu în care participă două companii americane importante”, a spus Ciolacu.

 
Din punctul său de vedere, un alt nou proiect, cel al reactoarelor nucleare modulare SMR, este „genul de investiție majoră care poate schimba lumea”.
 

„Un alt nou proiect, cel al reactoarelor nucleare modulare SMR, este genul de investiție majoră care poate schimba lumea. Salut faptul că acest forum este chiar gazda semnării parteneriatului Nuclearelectrica cu NuScale și Fluor, ambele companii americane, pentru intrarea în etapa studiului de fezabilitate.
 
Și tot astăzi, începem împreună un alt proiect revoluționar, în energia geotermală. Chiar azi se semnează un memorandum între ELCEN și compania americană SAGE Geosystems. Bucureștiul are această resursă în nordul orașului. Prin sprijinul SUA, vom putea integra energia geotermală în sistemul de termoficare al Capitalei, reducând facturile locuitorilor și folosind energie curată!”, a precizat premierul.

 
 
 
 
 
 


Sursa video: Facebook/ Marcel Ciolacu

Citește și
Ministrul Energiei ,Sebastian Burduja„ România este foarte angajată să facă tranziţia verde într-un mod pragmatic şi fezabil”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii