Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 24 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu Până la finalul anului 2024, România va intra complet în Schengen

ro

24 Aug, 2024 11:57 260 Marime text
Marcel Ciolacu/ Sursa foto: Captură video/ Facebook/ Marcel Ciolacu





Pe scena Congresului PSD, premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că România va adera complet la spațiul Schengen până la finalul acestui an, potrivit știripesurse.ro.

”Ca să ai o poziție externă puternică și o armată modernă, trebuie să ai o economie capabilă să finanțeze aceste obiective.
În esență, un președinte are două prerogative fundamentale: este comandantul suprem al armatei și reprezintă țara în relațiile internaționale.
Din această perspectivă, vreau să vă spun foarte clar: România nu va intra și nu va fi atrasă în niciun război! Pacea și stabilitatea sunt condițiile fundamentale pentru prosperitate. Voi avea grijă să rămână așa!

Voi fi garantul independenței naționale, dar nu voi fi niciodată de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Avem nevoie de o armată de profesioniști. La fel cum avem nevoie de echipamente moderne.
 
Alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare va continua și pe viitor.

În domeniul politicii externe, îmi doresc însă o abordare mai ambițioasă care să fie caracterizată prin pragmatism și urmărirea obiectivelor naționale în parteneriat cu aliații noștri din Uniunea Europeană și NATO. România nu mai poate fi spectator în propriile sale relații externe. România este un stat mare, doar președinții din ultimii 20 de ani au fost mici!
 
Am demonstrat că se poate atunci când acționezi strategic și ai un plan.

Ciolacu: Până la finalul anului 2024, România va intra complet în Schengen

„De 13 ani, România ciocănea la ușa Schengen și nu ne auzea nimeni. Guvernul pe care îl conduc a reușit să deschidă această ușă. După ani întregi de promisiuni, lucrurile au început să se miște. Și vă spun acum, cu mai multe informații decât dumneavoastră: până la sfârșitul anului, vom avea o aderare completă la Schengen. În 2026, România va intra și în OCDE!

Interesele economice ale României vor fi cap de listă în relațiile noastre externe.
Reprezentanții celor mai puternice companii românești vor merge în deplasările externe.
Avioanele prezidențiale trebuie să transporte capital românesc, nu crose de golf!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și
UPDATE Congres PSDFără niciun contracandidat, Marcel Ciolacu ar urma să fie confirmat pentru un nou mandat de președinte al partidului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii