Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au făcut marele anunț Se dă în circulație inelul sudic din A0 Sud direct până la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

28 Jul, 2024 16:09 493 Marime text


Nod rutier autostrada. Foto: facebook/CNAIRPremierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol a anunțat astăzi că se deschide săptămâna viitoare circulația pe încă 10 km din A0Sud (Autostrada de Centură a Capitalei) și se asigură astfel conexiunea cu A2 (Autostrada Soarelui) București-Constanța!

Sunt 10 km noi care se vor adăuga celor 23,3 km deja deschiși pe semi-inelul sudic al A0.

Potrivit lui Cristian Pistol, accesul în autostradă se va mai putea face prin nodurile rutiere cu DN6 (București – Alexandria), DN5 (București – Giurgiu) și DN4 (București – Oltenița).

„Prin aceste noduri rutiere județul Ilfov va avea acces spre litoralul românesc, direct pe autostradă (distanța dintre intersecția cu DN6 și Constanța este de 236 km pe A0 și A2).Întreaga Autostradă de Centură (A0) în lungime de aproximativ 100 km este extrem de importantă pentru dezvoltarea economică a României în ansamblu dar și a regiunilor limitrofe având în vedere că aproximativ 25% din PIB-ul național este concentrat la nivelul regiunii București – Ilfov“ - a mai menționat Cristian Pistol. 

"Miercuri se vor da în circulaţie ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud, o parte din ei fiind inauguraţi anul trecut şi la începutul anului acesta. Cert este că pe A0 Sud, odată cu inaugurarea şi a acestor 10 kilometri, se va circula pe mai mult de 33 de kilometri de autostradă de la DN6, adică drumul spre Alexandria, până la intersecţia cu A2. De asemenea, anul trecut au fost daţi în circulaţie 20 de kilometri pe A0 Nord. Vorbim de peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului din aproximativ 100, deci suntem cam la jumătate", a precizat Sorin Grindeanu

"De fapt, în acest moment, toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa din zilele următoare", a afirmat, duminică, Marcel Ciolacu. 




Citește și: 

„Toată zona limitrofă Bucureștiului și cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanța”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii