Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu „Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR”

ro

03 Aug, 2023 12:43 874 Marime text
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
  • Astăzi, 3 august 2023, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a postat pe Facebook un mesaj despre sesiunea extraordinară care va fi convocată săptămâna viitoare.
 
Astăzi, 3 august 2023, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a postat pe Facebook un mesaj despre sesiunea extraordinară care va fi convocată săptămâna viitoare.
 
Iată postarea de pe pagina de Facebook a premierului:
 

„Săptămâna viitoare vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR.
Îi solicit Ministrului Justiției ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților.
Este absolut necesar ca această Lege să intre în vigoare cât mai rapid astfel încât România să poată accesa banii europeni din PNRR.
Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale!”, a precizat acesta.

 
Curtea Constituţională a României a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale. Decizia a fost anunţată de preşedintele CCR, Marian Enache. El a afirmat că legea este constituţională în ansamblul său, dar există şi aspecte de neconstituţionalitate, transmite AGERPRES.

Citește și:
Legea de modificare a pensiilor speciale, retrimisă în Parlament de Curtea Constituțională
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii