Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare Nostrum ne scapa de uleiul uzat

ro

08 Jan, 2010 04:32 1260 Marime text
Caravana va poposi, în următoarele nouă luni, în municipiul Constanţa, Mangalia, Medgidia, Năvodari şi Eforie.

ONG-ul Mare Nostrum demarează „Campania de conştientizare a populaţiei privind necesitatea colectării uleiului vegetal uzat", primul proiect de acest gen din România. Caravana „Ulei uzat" se desfăşoară în cinci localităţi constănţene, pe o perioadă de nouă luni. Locuitorii din municipiu şi cei din Mangalia, Medgidia, Năvodari şi Eforie vor fi informaţi cu privire la necesitatea gestionării durabile a uleiului uzat iar în plus, pot scăpa şi de acesta, după un program dinainte stabilit. „Locaţiile unde va poposi caravana şi traseul de colectare vor fi stabilite de Mare Nostrum, împreună cu autorităţile locale şi agenţii economici implicaţi în proiect. Acestea vor fi anunţate în timp util, pentru a oferi şansa utilizatorilor de ulei vegetal să adune o cantitate cât mai mare de ulei vegetal rezidual, înspre colectare", a precizat Andreea Ionaşcu, coordonator proiect.

Potrivit reprezentanţilor Mare Nostrum, această campanie urmăreşte să transforme colectarea uleiului uzat într-o practică obişnuită, atât în ceea ce-i priveşte pe utilizatorii economici, cât şi pe cei casnici. „Ne dorim ca după nouă luni de proiect să diminuăm considerabil cantitatea de ulei vegetal uzat care ajunge în apă sau în sol şi să identificăm soluţii tehnice viabile pentru a valorifica uleiul vegetal uzat. Prin acest proiect, Mare Nostrum arată din nou că deşeurile pe care le producem reprezintă bani pe care îi aruncăm la gunoi. Fiecare dintre noi are responsabilitatea deşeurilor generate, nu doar financiar, ci şi moral", a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Acest proiect este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European, iar valoarea sa este de 12.400 euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii