Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marfă de aproximativ 1.800.000 lei confiscată de vameșii din Constanța

ro

26 Sep, 2024 11:32 288 Marime text


Bunuri, Sursa foto: AVR
 
  • Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut aproximativ 1.800 perechi încălțăminte sport, susceptibile de a fi contrafăcute.
  • Încălțămintea are o valoare totală de aproximativ 1.800.000 lei și a fost descoperită ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova.
 
În data de 24 septembrie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova.
 

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 1.800 perechi  încălțăminte sport, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.800.000 lei, a precizat Autoritatea Vamală Română.

 
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
 
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
 

Citește și:
Captură de peste 200 de mii de lei reținută de vameșii din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii