Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri anticorupție pe litoral Polițiștii DGA informeză șoferii despre infracțiunile de corupție

ro

24 Jul, 2024 16:20 130 Marime text
foto: DGA

Direcția Generală Anticorupție continuă acţiunile de prevenire a corupţiei pentru conştientizarea cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie, adresate personalului Ministerului Afacerilor Interne implicat în asigurarea măsurilor de ordine, siguranță publică și control rutier pe litoralul românesc al Mării Negre, dar și cetățenilor cu care forțele MAI pot interacționa în contextul activităților zilnice.

Potrivit unui comunicat de presă pus la dispoziție de DGA, astfel, astăzi, 24 iulie 2024, echipe alcătuite din polițiști DGA s-au adresat participanților la traficul rutier de pe litoralul românesc, în cadrul unor activități desfășurate cu sprijinul Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Conducătorilor auto și pasagerilor le-au fost oferite materiale de informare privind infracțiunile de corupție și modalitățile de sesizare ale acestora, în principal la Sistemul Call Center Anticorupție – 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă.

Acțiunea de astăzi are ca scop consolidarea integrității instituționale în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne și se bazează pe necesitatea conștientizării și sensibilizării ambelor categorii de public cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție, precum și încurajării atitudinii preventive și a comportamentelor integre. Se urmărește astfel creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și menținerea climatului de integritate al personalului MAI.

De asemenea, s-au organizat întâlniri cu forțele de ordine cărora le-au fost reamintite obligațiile legale în ceea ce privește etica și conduita profesională corectă, precum și rolul esențial în descurajarea oricăror practici ori atitudini care generează riscuri și vulnerabilități la corupție din partea cetățenilor.


Promovarea integrității este necesară pentru asigurarea unui climat de încredere, echitate și responsabilitate nu doar în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, ci și al societății în ansamblu.

Direcția Generală Anticorupție desfășoară permanent, la nivel național, aceste tipuri de activități care contribuie atât la dezvoltarea profesională, cât și la stabilitatea și prosperitatea comunității.- a mai punctat sursa citată. 




Citește și:

Activități ale ofițerilor Direcției Generale Anticorupție pe litoralul românesc al Mării Negre (AGLERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii