Măsurile MAI pentru un sezon estival, în siguranță. 24 de puncte de lucru temporare în drum spre litoral
Măsurile MAI pentru un sezon estival, în siguranță. 24 de puncte de lucru temporare în drum spre litoral
04 Aug, 2024 15:07
ZIUA de Constanta
580
Marime text
Sezonul estival este în plină desfășurare, astfel că mii de români își petrec concediile pe litoral sau în zonele montane, iar cei mici în tabere școlare. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și menținerea ordinii publice, în această perioadă, MAI a mobilizat efective suplimentare care se află la datorie în special în zonele cu risc sau cu aglomerări mari de persoane.
24 de puncte de lucru temporare în drum spre litoral
În cadrul pregătirilor pentru sezonul estival, pentru a răspunde prompt și eficient în caz de urgență, au fost operaționalizate 24 de puncte de lucru temporare, distribuite strategic pe litoral. Acestea includ:
*10 puncte pentru stingerea incendiilor, unde este detașat personal și echipamentele specifice, pregătite să intervină rapid în cazul izbucnirii unui incendiu,
* 8 puncte de prim ajutor, dotate cu echipamente medicale și personal calificat, gata să ofere asistență medicală de urgență,
* 6 puncte de salvare acvatică, unde scafandrii militari sunt pregătiți să intervină în caz de accidente sau incidente în apă.
Recomandări pentru turiștii care se află pe litoral
Celor care au ales ca destinație de vacanță litoralul românesc, MAI le reamintește cetățenilor să respecte măsurile de siguranță pe plajă, subliniind necesitatea respectării indicațiilor salvamarilor.
„Vă recomandăm să nu vă aventurați în ape adânci, ci doar în zonele marcate ca fiind sigure și, în permanență, supravegheați minorii. Asigurați-vă că aceștia sunt în permanență sub supravegherea unui adult, mai ales în apropierea apei.
Recomandări pentru turiștii care se află în zonele montane
„Cei care aleg să își petreacă timpul liber în zonele de munte prin drumeții și excursii, pentru a preveni incidentele nedorite și accidentări vă recomandăm aveți echipamentul corespunzător și îmbrăcămintea adecvată condițiilor de drum și meteo. De asemenea, nu vă abateți de la traseele stabilite și marcate pentru a evita riscul de a ajunge în zone necunoscute sau frecventate de animale sălbatice. Evitați scurtăturile și nu deteriorați marcajele și indicatoarele turistice.”, transmite MAI.
Traseele montane pot fi provocatoare, mai ales pentru începători și mai ales în această perioadă când temperaturile pot fi destul de ridicate, ar fi bine să aveți în atenție un traseu accesibil și să aveți suficiente surse de hidratare și protecție solară.
Măsuri de siguranță pentru copii
„Minorilor care se află în tabere școlare, sunt singuri acasă sau în vacanțe cu părinții le recomandăm să fie precauți și să nu dea curs dialogului cu persoane străine.
De asemenea, copiilor le recomandăm să nu se îndepărteze prea mult de părinți sau persoanele care îi însoțesc și să păstreze ușa încuiată la locuință. Evitați conflictele și fiți precauți atunci când navigați pe internet și platformele de socializare”, spun polițiștii.
Citește și
Cererile inedite ale unui turist din Moldova, în sejur în Mamaia - „Opriți temporar tragerile cu rachete de la poligonul militar Corbu”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii