Matei Vlad Pascu, din accidentul de la 2 Mai - „Îmi pare rău! Nu am cum să dau timpul înapoi“
Matei Vlad Pascu, din accidentul de la 2 Mai - „Îmi pare rău! Nu am cum să dau timpul înapoi“
14 Sep, 2023 11:12
ZIUA de Constanta
2683
Marime text
Matei Vlad Pascu, din București, cercetat în dosarul accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, a fost adus joi dimineață (14 septembrie 2023) la sediul DIICOT București, în contextul unei ample acțiuni.
Aici, Matei Vlad Pascu a declarat: „Îmi pare rău! Nu am cum să dau timpul înapoi“.
Tot la sediul DIICOT au ajuns și părinții tânărului.
Vizată și mama lui Vlad Pascu
Operaţiunea Hidra. Percheziţii vizând adolescenţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală şi pe litoral(VIDEO)
Dosarul penal privind accidentul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
Conform magistraților, în sarcina inculpatului, se reţine că, „în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, pe drumul public, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.L (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche“.
„Primele teste efectuate în cauză au relevat faptul că inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În cauză, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului P.M.V., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2023. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul oficial al procurorilor.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Avocatul Adrian Cuculis cere schimbarea încadrării juridice în accident de la 2 Mai, din ucidere din culpă în omor calificat! (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii