Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre, din nou pe podium Fetele lui Mirea din dosarul „fotomodelelor prostituate" cheltuiesc banii Primăriei (video + galerie foto)

ro

03 Aug, 2011 01:07 11415 Marime text
Mazare-Mazare.jpg„Doar 20.000 euro", atât plătesc constănţenii pentru ceea ce primarul Radu Mazăre a anunţat că va fi „cea mai mare şi cea mai fashion petrecere de pe litoral".

Şi cum putea altfel, decât să îi facă o prezentare pe măsură. A convocat reprezentanţii mass-media pe o terasă din apropierea piaţetei de la Cazino. S-a enervat când a văzut că pe promenadă se strânseseră fetele frumoase, iar pe el îl puseseră cuminte la o masă. Aşa că a făcut puţin scandal şi a mutat pe toată lumea afară, în apropierea scenei pe care se va desfăşura evenimentul programat pentru vineri, sâmbătă şi duminică. Îmbrăcat, aşa cum ne-a obişnuit, foarte fistichiu, Mazăre a vorbit fericit, înconjurat de fotomodele, despre marea petrecere de trei zile pe care a planificat-o.

„De la ţâţă la barbă albă"

Mazare_Mazare_2.jpg„De vineri, va fi cea mai mare şi cea mai fashion petrecere de pe litoral, va fi un eveniment care o să înceapă vineri, va dura până duminică, unde vor fi prezente peste 100 de manechine. Va fi concurs de modă, concurs de miss, prezentare de modă, iar în finalul evenimentului, în fiecare zi se vor prezenta cluburile din staţiunea Mamaia. După care, ultimul club care se prezintă va fi cel care va face o petrecere în toată piaţa Cazinoului cu absolut toată lumea care vine aici. Va putea să se bucure şi să înţeleagă ce înseamnă bucuria de a dansa şi a-şi petrece vacanţa într-o staţiune cu fete, cu distracţie, cu voie bună, aşa cum avem nevoie la un moment dat, cel puţin o dată pe an, pentru că altfel viaţa noastră este grea", a explicat primarul. Mazăre va repeta experienţa din urmă cu doi ani, atunci când a defilat pentru prima dată, în costum de ofiţer nazist, episod care i-a adus multe neplăceri: „Da, voi defila pe podium. Este o surpriză şi nu vă spun nici ziua în care voi defila. Cert este că va fi un fel de avanpremieră pentru carnavalul pe care îl vom organiza anul viitor. Fiecare club o să-şi facă propriul lui car alegoric, fiecare club se va prezenta cu animatoare, cu coregrafie, cu costumaţii, cu DJ-i, cu muzica lor şi vom putea participa cu toţii, aşa cum am văzut eu în alte ţări. Nu vreau ca la cluburi de acum încolo sau la distracţie să vină numai cei tineri sau cei care sunt neînsuraţi sau cei care consideră că sunt apţi pentru a merge în club. Nu, vreau să fie o petrecere pentru toată lumea, cum se spune, de la ţâţă la barbă albă. Evenimentul are cheltuieli infime. Primăria susţine acest eveniment cu nici mai mult, nici mai puţin decât 20.000 euro. Restul am făcut în aşa fel cum nu se face în România, am reuşit să punem cap la cap pe toţi cei care cred în turismul din România şi cred că poate fi promovat de această manieră". Apoi, Radu Mazăre a mulţumit celor care s-au implicat în realizarea evenimentului, în special lui Nelu Mirea, reprezentantul Fashion TV.

Mirea şi violul

Aşa cum ZIUA de Constanţa v-a prezentat într-o ediţie anterioară, Mirea este implicat în FTV Ro, societatea care a câştigat de la Primăria Constanţa contractul de finanţare din fonduri nerambursabile necesare organizării şi desfăşurării evenimentului Fashion TV Summer Festival 2011. Mirea este menţionat ca martor în dosarul lui Relu Costan şi Ion Tămârjan. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa, „martorul Mirea Ion, preşedinte al SC FASHION TV ROMANIA, îi cunoaşte pe ambii inculpaţi (n.r. - Costan şi Tămârjan) cu care a şi colaborat în trecut. Inculpaţii s-au cunoscut de altfel la evenimentele organizate de grupul său de firme, au colaborat o perioadă, ba chiar s-au folosit fără acordul lor de brandul FASHION TV pentru a-şi promova propriile evenimente, motiv pentru care s-a certat cu inculpatul Costan Relu Cornel la sfârşitul anului 2006. De fapt, cei doi inculpaţi s-au certat şi împăcat de mai multe ori în decursul anilor 2007-2008. Postul Fashion TV difuzează clipuri publicitare pentru clubul Babylon, în baza unui contract încheiat în Austria de societatea mamă. Martora Popescu Alexandra Lavinia a început colaborarea cu agenţia Diva Models la vârsta de 16 ani (în anul 2004), odată cu Tudorache Camelia, colaborare ce a durat până în anul 2008. A întreţinut atunci, o singură dată, acte sexuale cu inculpatul Costan Relu Cornel.

În acelaşi an a fost constrânsă prin lovire, să întreţină un act sexual cu Sorin Mărcuş, un bărbat pe care-l cunoscuse la un after party la Bucharest Fashion Week. Inculpatul Costan Relu Cornel îi spusese că nu mai avea asigurată cazarea în hotel şi trebuia să meargă cu Sorin Mărcuş acasă la acesta, unde să înnopteze. În zilele următoare a fost convinsă de Mirea Ion să nu reclame violul. A acceptat atunci să mai stea două săptămâni în Bucureşti, timp în care Sorin Mărcuş i-a cumpărat îmbrăcăminte şi o pereche de ochelari meniţi să acopere vânătaia de la unul din ochi produsă de una din loviturile pe care i-o aplicase".

„Viceprimarul Gabi"

Rechizitoriul în Cazul Costan şi Tămârjan mai spune că „martora Pîslaru Camelia l-a cunoscut pe inculpatul Tămârjan Ion Valeriu, cu totul întâmplător, prin anii 2002-2003, când era elevă în clasa a VIII-a. A participat la câteva prezentări de modă, mai mult pe plan local, la evenimente de hostess, sampling, dar şi la câteva concursuri de frumuseţe. L-a cunoscut pe inculpatul Costan Relu Cornel în vara anului 2005 când s-a calificat în finala Miss Litoral. Ambii inculpaţi au colaborat cu ANAM - agenţia lui Mirea de la Fashion TV - şi aşa s-au cunoscut. (...) Martora Stoian Alexandra a început colaborarea cu agenţia Diva Models, pe când era elevă în clasa a IX-a, după ce câştigase titlul de Miss Boboc. A privit modelingul mai degrabă ca un hobby. Pe lângă prezentări de modă, apariţii în emisiuni tv, hostess, a participat şi la câteva concursuri de frumuseţe. A câştigat titlurile de Miss Constanţa şi Miss Litoral în anul 2007, când a participat însă ca model al agenţiei ANAM a lui Nelu Mirea de la Fashion TV. (...) Putem afirma că victima Cocârlă Angela Cristina a fost recrutată de inculpatul Costan Relu Cornel în scopul exploatării sexuale pe când era încă minoră, atâta timp cât a declarat că s-a înscris în agenţia Diva Models cu o zi înainte de a împlini vârsta de 18 ani (deci la data de 22.07.2008). (...) Din toamna anului 2008 până în primăvara anului 2009 (când nu a mai răspuns chemărilor inculpatului) a întreţinut prin mijlocirea acestuia acte sexuale cu diferiţi bărbaţi: martorul Dobronăuţeanu Emanuel Corneliu - patronul de la Murfatlar, Gabi - viceprimarul mun. Constanţa şi «Fulger» (mai degrabă «Taifun»), un turc pe care l-a cunoscut în Istanbul. Nu a primit suma de 1000 euro despre care inculpatul îi spusese că îi era promisă de acel turc pentru întreţinerea actelor sexuale. A bănuit atunci că banii au fost însuşiţi de inculpat, una din cauzele pentru care a hotărât să pună capăt colaborării lor". La Fashion TV Summer Festival 2011 vor prezenta creatorii Mihai Albu, Cătălin Botezatu, Laura Olteanu, dar şi invitaţi surpriză de la Milano Fashion Week. Evenimentul va fi transmis live pe Youtube şi apoi pe Fashion TV International. Potrivit reprezentanţilor Fashion TV se vor premia cele mai fashion locaţii de pe litoral. Premiile sunt în valoare de 100.000 euro, constând în promovare pe Fashion TV International şi la evenimentele Fashion TV din întreaga lume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii