Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medici de la UPU Constanța, acuzați de iresponsabilitate „O doctoriță cardiolog i-a zis mamei să-l ducă pe tata la privat. Ea e ocupată și nu vrea să îl consulte!“

ro

19 Jul, 2024 09:50 1344 Marime text
  • O constănțeancă acuză medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe Constanța de neglijență și iresponsabilitate față de pacienți.
  • Astfel, o cititoare a cotidianul ZIUA de Constanța ne-a povestit ce a pățit tatăl ei, de 70 de ani, care a ajuns la Spitalul Județean Constanța, la Urgențe,  cu ambulanța, deoarece se simțea rău.
  • Pacientul are probleme cardilogice (infart miocardic, accidente vasculare, angină pectorală).

 „Miercuri, am avut o situație foarte urâtă la Spitalul Județean Constanța și vreau să fac cunoscut acest caz.  Încă nu am reușit să aflu numele medicului care a fost de gardă pe cardiologie. Este vorba de tatal meu, în vârstă de 70 de ani care a ajuns aseara cu ambulanța la urgențe. Pacient cu probleme cardilogice (infart miocardic, accidente vasculare, angină pectorală). Mierucuri, în jurul orei 21:00 a solicitat ambulanța deoarece nu mai avea aer să respire, iar tensiunea era 20, se simțea foarte rău. A fost dus cu ambulanța la urgențe și a stat în urgență aproape 24 de ore până i-au facut internarea. Medicul cardiolog care a fost de gardă noaptea a refuzat să vada pacienții, iar, joi, la ora 8:00 dimineața a ieșit din cabinet si a plecat. Medicul de gardă din tura de miercui (astept să îi aflu numele) a fost solicitat de cel puțin 3 ori de către asistentele din urgență pentru tatăl meu și nu a dorit să îl consulte.

Tatal a fost însoțit de mama mea, aceasta văzând-o pe doctoră că intră iar în cabinet, pentru a treia oara, fără să consulte vreun pacient, a încercat să mearga la ea să îi explice situația și că este totuși o urgență, iar aceasta fără pic de bun simț i-a zis să îl duca la privat că ea e ocupată cu altceva și nu vrea să îl consulte“, ne-a povestit femeia.

Pacientul a fost consultat după ce soția sa a anunțat medicii să-i scoartă branula și să scrie în raport că reufuză să-l consulte.

Abia în jurul orei 13:00, dupa ce mama le-a pus să îi scoată tatălui meu branula și să scrie în raport că refuză să îl vadă medicul cardiolog au luat măsuri și a venit să îl vadă. După consult aceasta avea de gând să îl externeze că nu are nicio problemă, doar că mai avea de făcut niște investigații.

În tot acest timp dacă nu era mama cu el cel mai probabil se întâmpla ceva grav cu el, nimeni nu i-a dat atenție, nu l-a verificat să vadă cum e cu tensiunea, nu s-au gândit ca e o persoană cardiacă și trebuie să mânânce și să ia tratamentul. În jurul orei 18:00 dupa ce a început, iar să se simtă foarte rău, să-i crească pulsul și tensiunea, alertate din nou de mama mea au chemat un alt medic, iar acesta a decis internarea. În privinta acestui medic toata stima, s-a purtat exemplar.

Dar din cauza unora, nici nu stiu cum să îi numesc pe acești oameni, părinții mei și-au petrecut aproape 24 de ore in urgenta. Chiar îmi doresc să o fac cunoscută pe aceasta dna doctor. Îi voi face și reclamatii mai departe, să nu mai sufere și alte persoane din cauza acestei incompetente“, ne-a mai scris constănțeanca.


Citește și:

Acuzaţii în spitale. O femeie lăsată cinci zile cu fătul mort în pântec şi o fetiţă tratată cu „puţin ceai“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii