Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii rezidenți care se specializeză în radioterapie vor face mai mulți ani de pregătire

ro

18 Jun, 2024 13:44 535 Marime text
foto: Unsplash Dacă aleg specialitatea radioterapie, medicii rezidenți vor face cinci ani de pregătire, nu doar patru, ca până acum, după cum este prevăzut într-un ordin al Ministerului Sănătății publicat luni în Monitorul Oficial. Primii medici rezidenți care vor face mai mulți ani de pregătire la specializarea în radioterapie vor fi cei din promoţia noiembrie 2024.

Durata pregătirii medicilor rezidenți în radioterapie se extinde, începând cu promoţia din toamnă, cu un an, respectiv de la patru, actuala durată, la cinci ani. Concret, după cum stabilește Ordinul MS nr. 3.369/2024, aplicabil deja, “începând cu promoţia noiembrie 2024 de medici rezidenţi confirmați în specialitatea «radioterapie», durata de pregătire se modifică de la 4 ani la 5 ani”.

Pe de altă parte, medicii rezidenţi ce se specializează deja în radioterapie, adică cei din seriile anterioare anului 2024, vor continua pregătirea conform duratei de pregătire şi curriculei în vigoare la data intrării în rezidenţiat. Modificarea vizează Ordinul MS 1.509/2008 privind aprobarea Nomenclatorului de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală.

Citește și

Primăria Hârșova, județul Constanța angajează medic specialist medicină generală
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii