Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 03 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul Dorel Săndesc, de la Spitalul Județean din Timișoara „Nicu Covaci şi-a păstrat privirea de leu în iarnă; diagnosticul a fost implacabil”

ro

03 Aug, 2024 15:07 195 Marime text
Foto ilustrativă

Medicul Dorel Săndesc, care l-a tratat la Spitalul Judeţean din Timişoara pe Nicu Covaci, a afirmat sâmbătă că artistul „şi-a păstrat acea forţă extraordinară, acea forţă interioară chiar şi când organismul lui, care era şi el fizic foarte puternic, a început să slăbească”, potrivit Agerpres.

„Forţa sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă, aş putea spune, prin felul prin care a comunicat cu noi, prin zâmbetele sale, prin faptul că aprecia foarte mult că prietenii au venit la el, unii au venit şi au şi cântat”, a povestit medicul.


El a arătat că Nicu Covaci „a suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral”.

„El a fost, s-a căutat şi în Spania şi în România şi a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleş. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat faţă de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat că evoluţia va fi ireversibil negativă şi într-o perioadă scurtă de timp. În ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie şi aşa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat”, a spus Dorel Săndesc.


Medicul a susţinut declaraţiile îmbrăcat cu un tricou Phoenix, dăruit de Nicu Covaci, pe care scria „Fie să renască”.

Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix, a murit vineri seara.

„De azi ne-aşteaptă, Dincolo,
Cel Ce Ne-a Dat Nume.
Prin TOT ce ne-a lăsat Moştenire,
Nicu Covaci este, de azi,
Pururi,
NEMURITOR”, au scris membrii trupei pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania.


Nicu (prenume real Nicolae - n.r.) Covaci, fondatorul trupei Phoenix, s-a născut la 19 aprilie 1947, în Timişoara.

Compozitor, chitarist, pictor şi grafician, Nicu Covaci a studiat din copilărie pianul, acordeonul, dar şi limbile străine. Apoi a învăţat să cânte la muzicuţă şi a luat lecţii de chitară. A studiat la Liceul de Arte Plastice şi la Institutul de Arte Plastice din Timişoara, conform blogului personal, www.nicucovaci.wordpress.com.

Liderul trupei Phoenix avea 77 de ani. El a fost operat în luna martie, de urgenţă, pe creier, la Spitalul Judeţean Timişoara.



Citește și:
Doliu în muzica românească: Nicu Covaci, liderul legendarei trupe Phoenix, s-a stins din viață
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii