Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu de 1 Decembrie Iată ce mănâncă românii de Ziua Națională a României

ro

30 Nov, 2023 17:30 2289 Marime text
Fasole cu ciolan. Sursă foto: Pinterest
  • Majoritatea românilor aleg pentru Ziua Națională a României bucate tradiționale. Meniul zilei de 1 decembrie 2023 este compus din câteva tipuri de mâncăruri pe care orice român le mănâncă iarna.

Majoritatea românilor aleg pentru Ziua Națională a României bucate tradiționale. Meniul zilei de 1 decembrie 2023 este compus din câteva tipuri de mâncăruri pe care orice român le mănâncă iarna.

Ce se mănâncă de Ziua Națională, veți afla în rândurile următoare. Printre cele mai tradiționale feluri de mâncare care se prepară pe 1 decembrie, regăsim fasolea cu ciolan, sarmalele, tocănița. Românii respectă tradiția și de Ziua Națională pun pe masă bucate alese.

Meniu de 1 decembrie 2023:

Data de 1 Decembrie are o dublă semnificație. În această dată, cetățenii sărbătoresc Ziua Națională a României, dar totodată se dă startul iernii calendaristice, a sărbătorilor specifice iernii, dar și al bucatelor tradiționale pe care orice român le mănâncă în perioada rece.

În meniul de 1 decembrie al românilor regăsim preparate tradiționale cum ar fi: fasole cu ciolan, ciorbă de fasole, fasole cu cârnați, dar și preparate care au varza ca ingredient principal, ciolan cu varză murată, sarmale, varză călită cu coaste de porc sau afumătură, iar cum porcul este leguma favorită a românului, în meniul zilei de astăzi cu siguranță putem prepara și o friptură de porc aromată, tocăniță de legume cu porc, cârnați proaspeți de porc și multe altele.

Fasolea, nelipsită din meniul zilei de 1 decembrie:

S-a creat o tradiție din a se consuma fasole de Ziua Națională a României. Preparată cu ciolan afumat, cu cârnați sau sub formă de ciorbiță, românul o pune pe masă și o servește cu plăcere. Consumul de fasole a devenit o tradiție, fiind un aliment de bază al Armatei Române. 


Citește și:
Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Programul activităților organizate la malul mării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii